Volkswagen Lt 35: sensor gaspedaalstand

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5 Sdi AGX

Kun je deze gaspedaalsensor die naast de rembekrachtiger zit onder de motorkap en verbonden met een kort kabeltje met een Ohmmeter doormeten als je het asje beweegt en kost dit kleine ding 468 Euro.Motor blijft op een toerental ongev 2000 t/min draaien.

jjbalmszonen

Geplaatst door jjbalmszonen (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen LT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Jan227 (5) PRO, 15 jaar geleden

Hallo, waarschijnlijk zit er een overgangsweestand in de stekkertjes die in het stekkerblokje zitten welke op de sensor gaspedaalstand zit. Of de grote stekker die op het motorregelapparaat achter de koplamp aan de bestuurderszijde zit is gecorodeerd.

Stekkertjes in het stekkerblokje van de sensor gaspedaalstand vervangen verhelpt vaak al het probleem. Stekkers zijn verkrijgbaar bij de VW dealer. Er zit dan al een stukje draad aan het stekkertje bevestigd. Ik heb nog niet meegemaakt dat de sensor zelf defekt raakt, maar het zou natuurlijk wel kunnen. Heb zo geen idee hoe je hem kunt doormeten met een multimeter. Met VAG/VAS testers kun je de werking van de sensor en de hierbij ingebouwde nullast schakelaar wel uitlezen in een meetwaardenblok.

Over het algemeen gaat de motor bij dit probleem op een constant toerental draaien van ongeveer 1200 en niet op 2000.

Groet Jan227

jjbalmszonen (0) PRO, 15 jaar geleden

Pgelost, 2e hnds sensor gehaald, perfect in orde, bedankt Jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen LT of stel zelf een nieuwe vraag.