Volkswagen Kever: Slaat regelmatig af bij warme motor

Bouwjaar: 2005

Ik heb een kever 1300 uit 1975 die normaal altijd perfect loopt helaas is er opeens een storing namelijk dat bij ongeveer 18 km rijden dus dan is de motor redelijk warm ik moet afremmen voor stoplicht of zo motor geeft lichte plof en slaat af is dan nog amper weer aan te krijgen meestal lukt het weer na veel starten maar het euvel komt dan daarna bij meerdere situties warbij ik tot stilstand kom telkens terug .
mijn vraag is waar kan dit door komen
bedankt vast voor reacties groetjes Fred

caravan308

Geplaatst door caravan308 , lid sinds 19 jaar geleden

6 Reacties

audia4 PRO, 18 jaar geleden

CO afstelling ietsje rijker zetten, waarschijnlijk is jouw kevertje bij de APK dokter geweest die de co naar de apk norm heeft afgesteld. Onze kevertjes houden hier helaas niet zo van, ze lusten graag iets meer benzine. Na de keuring die schroef dus weer ietsje uitdraaien....

Waarom doet hij het de 1e km's niet; nou da's simpel, dan draait hij nog op de choke......

Hans4037 PRO, 18 jaar geleden

Kijk ook even of de contactpunten niet bijna dicht staan. (0,4mm)

Hans

caravan308, 18 jaar geleden

Oke bedankt voor de andwoorden we gaan ermee aan de slag

sarabande99 PRO, 18 jaar geleden

meestal zit de stationaire sproeier enn beetje verstopt

dennis2089, 17 jaar geleden

Ik denk dat het aan het luchtfilterlicht ,daar zit een pijpje aan naar de moter om bij een koude start eerder op temp te komen als hij open blijft staan blijft hij ook warme lucht trekken en kan daarom slecht gaan lopen als ie warm is.
waarschijnlijk thermostaat kapot in luchtfilter huis.

dennis2089, 17 jaar geleden

Dennis,

Het heeft geen zin om op een bericht van 22-02-2005 te reageren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.