Volkswagen Golf III : slecht aan slaan

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdi

hallo



ik heb een golf 4 hier staan welke slecht aanslaat
alleen als hij warm is wie heeft er tips voor mij


alvast badamkt

groete john

joma124

Geplaatst door joma124 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

21 Reacties

ERwin_jah (0) PRO, 14 jaar geleden

trek de temperatuursensor eens los als die warm is. en dan nog eens proberen, slaat die dan sneller aan startmotor vervangen

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Erwin.

Kun je mij als doorgewinterde monteur eens uitleggen waarom je de startmotor zou moeten vervangen als hij ZONDER temperatuurzender sneller aanslaat. Ik kan met de beste wil van de wereld het verband NIET zien.

Groeten Marcel

Ralf_Jensen (0) PRO, 14 jaar geleden

Helemaal mee eens, hier wordt een denkfout gemaakt. Welke voor de topic starter dure gevolgen kan hebben.

Ralf

ERwin_jah (0) PRO, 14 jaar geleden

Geen probleem jongens, eigenlijk is dit zeer simpel en al te veel besproken op dit forum, ma goed sommige lezen er overheen of ze willen het niet toegeven, maakt nie uit

als je de temp sensor los trekt pakt de motorstuurdoos een vaste (zie noodloop) waarde ( zal ik zeggen dat die iets meer brandstof inspuit )
Bij koude motor mag het toerental al wat lager zijn omdat die sowieso iets meer inspuit. Bij warme motor komt die gewoon net niet aan zijn starttoerental. met gevolg slecht starten met warme motor.

Ik hoop dat jullie het snappen nu. ma is niet erg iedereen kan wel eens een denkfout maken of het niet weten hé. Bij deze is de oplossing dus STARTMOTOR vervangen.

MVG

alexander242 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ben het Erwin eens. Zeg ook de startmotor. Startstroom is ook behoorlijk hoog bij een slechte startmotor. Dat zal je eens moeten meten en vergelijken met de nieuwe. Er zijn trouwens al genoeg topics hierover geweest.

danielknepper (0) PRO, 14 jaar geleden

ben het ook eens met erwin , je zal niet de eerste zijn met slechte startmotor ! maar er kan natuurlijk altijd nog wat anders zijn.mocht de ouwe bekende truk niet werken

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Ohja, dus als die stroomafname op de accu zorgt voor een dip in de spanning, is het per definitie de startmotor, en niet een schijnbaar half versleten accu, die bij ( hedendaagse) temperaturen van 15+ kuren begint te vertonen.

Een startcircuit meet je met een STROOMTANG en een MULTIMETER en NIET met een temperatuurzender.

Dezelfde diagnosetruck kan ook een slechte temperatuurzender naar boven halen, waardoor hij teveel ( zeg dat hij een te koude temperatuur geeft) brandstof afgeeft, en bij een afgekoppelde sensor dus MINDER gaat inspuiten waardoor hij eerder aanslaat.
Het verschil tussen een temperatuurzender en een startmotor is mij toch te groot om die gok te wagen.

Daarbij komt dat een startmotor bij WARME motor als minder stroom afneemt, doordat de inwendige wrijving door de warme motorolie al minder is, en je dus bij een kapotte startmotor die teveel stroom zou trekken eerder bij KOUDE start problemen zou moeten ondervinden.

Mijns inziens is het een mengselprobleem, dus oftewel temperatuurzender of luchtmassa etc die de problemen veroorzaakt.

Maargoed, mijn opleidig als Technisch Specialist wordt bij deze dus door 3 man de grond in geboord, en zal dus wel verspild tijd, geld en moeite zijn geweest.

Groeten Marcel

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Nee, Marcel is geen verspild geld ;).

Ralf_Jensen (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=joma124]hallo



ik heb een golf 4 hier staan welke slecht aanslaat
alleen als hij warm is wie heeft er tips voor mij


alvast badamkt

groete john[/quote]
Beste joma,

zou je hier de uitkomst kunnen plaatsen? Ben nu erg benieuwd.

Ralf

Benny Vee (0) PRO, 14 jaar geleden

Inderdaad 9 van de 10 keer is het de startmotor.
Is al begonnen bij vw in 1998 bij de tdi motoren en ze hebben er niet veel van geleerd want bij de golf5 komt het nog steeds voor.
Als de accu goed is en harde massa en plus zijn goed vervang of reviseer de starter maar.

alexander242 (0) PRO, 14 jaar geleden

Marcel.....opleiding Technisch Specialist wil niet gelijk zeggen dat je dat allemaal weet. Ik heb ook die opleiding (Diagnose Technicus) gedaan en kom zo nu dan ook dingen tegen die ik niet kan verklaren of dat had ik niet verwacht.

Erwin ze advies is gewoon een simpel trukje om wat wijzer te worden. Ikzelf test de accu altijd, controleer aansluiting massa blok-accu en meet de startstroom. Daarbij check altijd nog even de pomptiming zodat ik zeker weet dat alles goed is. Betreft startmotor is gewoon een stuk ervaring van een VAG monteur, met andere woorden een bekend probleem . Ik heb er ook al vele voor dit probleem vervangen.

Hooghe jozef (0), 14 jaar geleden

iedere ervaren VAG monteur kent en gebruikt dat truukje , zonder meten of uilezen is de klant altijd goed en goedkoop geholpen , dus startmotor vervangen

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=alexander242]Marcel.....opleiding Technisch Specialist wil niet gelijk zeggen dat je dat allemaal weet. Ik heb ook die opleiding (Diagnose Technicus) gedaan en kom zo nu dan ook dingen tegen die ik niet kan verklaren of dat had ik niet verwacht.[/quote]
.

Ik ga ook niet zeggen dat ik het allemaal weet, en wordt nu op dit moment zelfs weer wat wijzer.

TS ( Voorheen DT) is een stuk technische uitleg, waarin de grondbeginselen waarop regelingen etc zijn gebaseerd worden uitgelegd. Er wordt niet op ingegaan op welke manier elke fabrikant/constructeur daarmee omgaat.

VW heeft dus een probleem met de startmotoren, oké dat wist ik, maar dat deze truc dus algemeen gebruikt werd onder VAG monteurs was mij dus niet bekend, also, weer wat geleerd.

Groeten Marcel

alexander242 (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=hellbat]Ik ga ook niet zeggen dat ik het allemaal weet, en wordt nu op dit moment zelfs weer wat wijzer.

Groeten Marcel[/quote]
Dat is ook bedoeling dat we van elkaar kunnen leren. Was van mijn kant ook niet lelijk bedoelt in ieder geval. Persoonlijk vond ik de DT opleiding maar matig. Moet wel zeggen dat ik in het eerste jaar dat ze het deden, maar ik heb meer van de verhalen van GMTO in het blad AMT geleerd dan op school.

joma124 (0) PRO, 14 jaar geleden

hallo heren

ik zal zo snel mogelijk reageren maar de wagen komt van de week pas weer

stefan84 (0), 14 jaar geleden

[quote=Hooghe jozef]zonder meten of uilezen is de klant altijd goed en goedkoop geholpen , dus startmotor vervangen[/quote]
Die vlieger van dat niet meten en niet uitlezen gaat jammer genoeg niet altijd op.

Meten = weten / Gissen blijft missen..

ERwin_jah (0) PRO, 14 jaar geleden

En? auto al terug binne geweest? greetz

joma124 (0) PRO, 14 jaar geleden

hallo


de wagen is niet meer geweest
maar ik heb nu vakantie miss komt hij nog langs niets gehoord van mijn collega's

joma124 (0) PRO, 14 jaar geleden

sorry voor de zeer late reactie
maar heb de startmotor vervangen en heb geen klachten meer gekregen
dank voor de antwoorden

ERwin_jah (0) PRO, 14 jaar geleden

thnx voor de feedback, ma eerlijk gezegd dat dacht ik toch wel greetz

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.