Volkswagen Polo: slecht stationair

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Ik ben in het bezit van een Polo 1.3 uit '89, met een NZ-blokje erin. Heb er een nieuwe D-riem, Waterpomp en een V-Snaar in laten zetten. Wat mij toen opviel, dat de auto sindsdien slecht stationair loopt. Hij slaat dan telkens af. Ik heb de auto pas 2 weken. Het afslaan is vandaag voor het eerst voorgekomen, nadat bovenstaande onderdelen vervangen zijn. Het is voor mij de eerste keer dat ik met vochtig weer rijd met de Polo. Kan het wat te maken hebben met het vervangen van de bovenstaande onderdelen, of moet ik het zoeken in het stationair toerental hoger zetten. Als ik heel, heel, heel voorzichtig het gas loslaat, blijft die lopen. De motor loopt dan ongeveer 10 seconden heel slecht (lijkt wel op 2 of 3 poten) en dan gaan de toeren omhoog voor ongeveer 10-20 seconden en dan weer 10 seconden heel slecht, enzovoort.

Heeft iemand tips, om het een en ander te controleren.

KingCo

Geplaatst door KingCo (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

KingCo (0), 17 jaar geleden

Bij mij is de slang van de aanzuigbuis/verwarmingselement van carteontluchting naar de drukregelaar van de carterontluchtiing (de slang met de 90 graden hoek) gescheurd. Indien ik deze slang aandruk, gaat de motor beter stationair lopen. Heeft iemand een idee of dit mogelijk de oplossing is, en wat deze slang ongeveer gaat kosten. Is het moeilijk om deze slang te vervangen.

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

ja dat heeft zeer veel invloed.
dus deze eerst vervangen of repareren maar meestal gat dat niet omdat ze verteren.
als die slang lekt krijg je valse lucht in het inlaat systeem en gaat hij dus stationiar afslaan.
het kan dus goed dat de slang bij het los halen stuk gegaan is maar daar kunnen ze weinig aan doen alleen hadden ze het misschien moeten zien.


groetjes jan.

KingCo (0), 17 jaar geleden

Hoi Jan,

Bedankt voor je informatie. Heb je enig idee of het makkelijk zelf te doen is en wat zo'n slang kost?

Patrick

[url=http://imageshack.us][img]http://img178.imageshack.us/img178/7936/...[/img][/url]

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

patric dat is makelijk zelf tedoen de prijs weet ik zo niet maar ik schat zo n 10 euro.

groetjes jan.

KingCo (0), 17 jaar geleden

Heb het betreffende slangetje (€ 6,50) vervangen, en hij loopt weer als een nieuwe. Ik wil hierbij iedereen bedanken die met mij heeft meegedacht en diverse suggestie's hebben aangeboden.

Heeft iemand suggestie's over waar je de polo het beste kan laten uitlijnen en wat hier de kosten van zijn. De voorbanden slijten aan de binnenkant af, en de polo stuurt zweverig.

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

zo n polo uitlijnen kun je overal laten doen daar kan niet zoveel fout mee.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.