Volkswagen Polo: "safe"-stand slot weigert

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,4L

Sluiten en openen auto gebeurt met de sleutel, er is geen afstandsbediening. Bij het sluiten hoort het slot in de zgn. "safe"-stand te vallen, wat aangegeven wordt door een ledje in het linker portier. (In die stand zijn de portieren ook niet meer van binnenuit te openen.) Het probleem is dat dat regelmatig niet gebeurt en dat de auto vaak tot 3-5 maal op slot moet worden gedaan voordat de safestand wordt geactiveerd. De garage heeft het probleem herhaaldelijk bekeken, onderdelen vervangen enz., maar de situatie blijft onveranderd sinds aankoop een jaar geleden.

hcdoets

Geplaatst door hcdoets (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

wat heeft men zoal vervangen?

paul,

hcdoets (0), 17 jaar geleden

Beste Paul,
logische vraag, maar ik weet het niet, jammer genoeg!
Tot nutoe viel eea onder de garantie, en vroeg ik niet verder, iedere keer verwachtend dat het euvel wel verholpen zou zijn. Maar het blijft hardnekkig, hoewel er ook wel weer eens dagen zijn dat het niet optreedt.
Ik ben niet van plan zelf te gaan sleutelen (linkerhanden en onverstand) maar hoopte op een goede suggestie die ik aan de garage kan doorgeven.
Mvg,
Kees Doets

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

men is waarschijnlijk begonnen door de slotéénheid te vervangen... ook kan het defect zitten in de comfortmodule.. nu is de vraag, heeft men deze al eens uitgewisselt?

paul,

hcdoets (0), 17 jaar geleden

Beste Paul,

opnieuw: ik weet het niet, maar bedankt voor de suggestie. Ik ga er tzt mee naar garage!

Kees Doets

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.