Volkswagen Golf III : Snap het niet meer

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 GTI 8V

Goededag

Mijn probleem is dat ik een storing in mijn Koelsysteem heb.
Ik weet niet wat hier aan mankeerd de koelvloeistof word er de hele tijd uitgeduwd en hij bouwt heel veel druk op waardoor de koelvloeistof er de hele tijd eruit komt.
Ik was bij de garage en hij vertelde mijn dat de kop niet meer goed was of de pakking,maar de auto vertoond niet de symptonen geen witte rook of problemen met op trekken of het wegvallen van trekkracht of vloeistof op de olie,en geen olie in hey exspansievat in de vloeistof.
En nog iets de tempratuur loopt ook op maar hij blaast via de aanjager alleen koude lucht naar binnen terwijl de tempratuur oploopt tot 110 graden,ik heb alle tempratuur onderdelen vervangen de thermostaat radiator thermostaat en de tempratuur sensor voor binnen.
Snap er niks meer van weet iemand hier iets van heb echt hulp nodig.

mvg
Golf-III

PinkCar

Geplaatst door PinkCar (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

hellbat (0) PRO, 13 jaar geleden

Koppakking !!!!!!!!!!!!

Er zijn vele manieren waarop een koppakking kan doorslaan, de jouwe jaagt dus compressiedruk in het koelsysteem. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat je ook olie of koelvloeistof ziet op plaatsen waar het niet thuishoort.

Een snuffeltest met een CO indicator op het koelsysteem is voor jouw het juiste diagnosemiddel. Indien deze uitslaat, bestel dan maar alvast een koppakkingsset.

Groeten Marcel

sinterklaas (0), 13 jaar geleden

scheurtje in motorblok is ook nog mogelijk.
maar dit lijkt eerder op een slecht werkende koppakking.
Ik zou de kop laten vlakken voor de zekerheid als het je koppakking is

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Heb je ook al eens naar de waterpomp gekeken ? Als deze nog in orde is zal de koppakking kapot zijn of een scheurtje tussen de kleppen het probleem veroorzaken..

Je kan ook even langs Gijsen in Born rijden, naast de total, die hebben zo'n snuffelaar en je hebt binnen een minuut uitsluitsel.

Gr Stefan

dupl-u-19678-5dd148da50303+Aranci (0), 13 jaar geleden

Koppakking is lek

bbenk (0) PRO, 13 jaar geleden

kijk of het bovenste slangetje van radiator naar expansievat niet verstopt is komt vaak voor

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Radiateur is vervangen zoals je ziet, dus het gat zal niet dicht zitten..

bbenk (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=stefan84]Radiateur is vervangen zoals je ziet, dus het gat zal niet dicht zitten..[/quote]
slang

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Meestal verstopt het pijpje in de radiateur i.p.v. de slang zelf..

johannescabrio (0), 13 jaar geleden

kijk even of de koelvloeistof ook zwart is of wordt dan weet je zekker dat je compressiedruk in je koelsysteem hebt succes!!

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Hoe kom je bij die beredenatie Johannes, er klopt in elk geval niks van want het is niet waar wat je zegt, Zwart erbij moet dan olie zijn en dat is lang niet altijd het geval, als hij de compressiedruk het koelsysteem in blaast, duwt hij alleen alles eruit ( kvs ) en worden de slangen keihard zonder dat de boel zwart word.

johannescabrio (0), 13 jaar geleden

stefan ik bedoel met zwart niet de olie maar het wordt dan zwart door de uitlaatgassen heb dit zelf ook gehad vandaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.