Volkswagen Golf III: Volkswagen Golf slaat af met ?koude? motor

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Allereerst een goedemiddag aan iedereen gewenst, ik heb een paar dagen terug een 2e hands auto gekocht bij een garagebedrijf, deze heb ik nu 3 dagen in mijn gebruik. Vanaf de eerstvolgende dag na het slapen merkte ik al dat tijdens het starten ik er gas bij moet geven wil ik hem laten draaien. Doe ik dit niet, slaat de motor af, dit is vrij irritant als ik mijn auto ergens heb geparkeerd en na 2 uurtjes terugkom, vervolgens weg rijd, voor een stoplicht stil kom te staan en hij vervolgens WÉÉR afslaat. Als het garagebedrijf dichtbij zat was ik er zo naar terug gegaan, maar is er misschien de mogelijkheid dat ik dit zelf kan verhelpen of een beunhaas? Het stationair toerental zit ook ONDER de 1000 en daarom mijn vraag is het probleem misschien te verhelpen als ik het stationair toerental verstel? Of is er toch wat meer mis mee en is het wijs om alsnog terug te keren? Hopelijk kunnen jullie mij hierbij helpen en hebben jullie een idee waar dit aan kan liggen dat hij continue afslaat bij een "koude" motor (LET OP: Het is gewoon 20 graden buiten, zelfs dan slaat hij nog af, dus vandaar de aanhalingstekens tussen koude.)

Met vriendelijke groet, reload472

--EDIT--

Toerental krijgt nog weleens een harde terugslag nadat hij een klein beetje is warmgelopen (+/-2mins) en grote kans dat hij daarna weer uitvalt.

reload472

Geplaatst door reload472 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (335) PRO, 13 jaar geleden

Als je garantie hebt, zou ik zeker teruggaan.
Zoniet, laat hem dan eens uitlezen bij de dealer of goede vakgarage.
Alleen dan kom je er achter wat de storing veroorzaakt.

reload472 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie, heb je misschien enig idee wat de oorzaak kan zijn hiervoor?

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Loook,

De oorzaak kan echt letterlijk vanalles zijn, zonder goede diagnose ( uitlezen bv ) is het niet te zeggen, het kan iets kleins zijn, denk aan de temp sensor kvs of een vacuumlekkage aan de inlaat.

Het toerental is in jou geval ook niet te verhogen, zo rond de 800 - 900 toeren is normaal.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.