Volkswagen Golf III : Speakerkabels

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ben momenteel speaker in de hoedenplank aan het maken maar stuit op het probleem hoe ik de connectors aan moet sluiten op de kabels.Het gaat om de kabelschoentjes.
Ze horen in de kabel gedrukt te worden maar hoe? Bestaat hier een speciale tang voor of kan je het ook eenvoudig anders oplossen..

DannyM

Geplaatst door DannyM (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Je originele connectors zullen niet op de universele luidsprekers passen, afknippen en een kabelschoentje erop zetten is een optie..

Je kan de kabels wel uit de stekker halen, hier zit een weerhaakje aan die hem vasthoud, kijk maar eens goed.

Op zich maakt het normaal gesproken niet uit hoe je de luidspreker aansluit. Als je er maar voor zorgt dat je alle luidsprekers hetzelfde aansluit.

Meestal is de - draad gelijk aan de massa. de - aansluitingen van een versterker zitten dus aan elkaar en dat kun je meten.

Als je het toch niet niet goed kunt meten kun je het wel proefondervindelijk doen. Als je één luidspreker anders aansluit zul je merken dat ze elkaar gaan tegenwerken. Vooral in de lage tonen zullen je merken dat ze veel minder goed doorkomen (wanneer je precies tussen te beide luidsprekers staat te luisteren) . Keer dan de aansluitingen van één van de speakers om. Je zult dan een verschil merken.
Het is niet schadelijk voor luidsprekers als je ze verkeerd om aansluit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.