Volkswagen Golf TDI Master Edition 110PK: Spontaan afgaan alarm

Bouwjaar: 2001

Sinds een week of 2 krijg ik tijdens het rijden constant de melding dat mijn achterklep niet goed gesloten is(HECKKLAPPE OFFEN). Na controle blijkt dit helemaal niet het geval te zijn. Waarschijnlijk het sensortje in de achterklep wat niet goed functioneerd of stuk is. Buiten het feit dat het waarschuwingslampje constant brand tijdens het rijden en zo nu en dan een piepje is hier wel mee te leven.
Echter afgelopen zaterdag, toen er al 24 uur niet meer mee gereden was en/of de deuren ontgrendeld waren, gingen opeens mijn lichten knipperen en begon ie spontaan te toeteren.(Ik wist niet eens dat er een alarm op zat !). Door te ontgrendelen en weer te vergrendelen was dit weer verholpen. Een paar uur later echter weer hetzelfde verhaal. En in de loop van de avond werd de frequentie dat dit gebeurde steeds groter en dus de tussenliggende stilte steeds kleiner. 's Avonds dan ook maar de wegenwacht laten komen en die kon niets vinden anders dat wat zekeringen een beetje los zaten. Toen ie wegging speelde het probleem van het spontaan afgaan van het alarm echter niet meer.
Ik zat nog wel steeds met de constante melding van de open achterklep maar ik was meer dan tevreden. Tot afgelopen nacht want toen werd ik namelijk wakker van mijn auto die voor de deur stond te toeteren.(was rond 6 uur thuis en half 1 ging hij spontaan af). Hem hem de rest van de nacht maar ontgrendeld voor de deur laten staan....maar dat is natuurlijk geen oplossing.
Is iemand bekend met dit probleem!? Misschien is er ook een verband met de melding van de open achterklep !? HELP ???

steijn

Geplaatst door steijn (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Benny1078 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hele verhaal klopt.
Acherklepbeplating demonteren.
Microschakelaar achterklepslot vervangen.
En dan moet je even de achterruitensproeier bedienen want waarschijnlijk is deze lek en dan loopt er water in het achterklepslot en moet je de wissermotor ook vervangen.

erwinvn (0) PRO, 18 jaar geleden

mocht de sproeier lek zijn, wat heel goed mogelijk is, dan levert de dealer tegenwoordig ook revisiesetjes om de lekkage te verhelpen. is aanzienlijk goedkoper als een compleet nieuwe motor.

erik2819 (0) PRO, 18 jaar geleden

Vernieuw ook meteen het stekkertje van het achterklepslot.Je alarm is niet geactiveerd wanneer je de afstandbediening 2x kort achterelkaar indrukt.(sluiten)

steijn (0), 18 jaar geleden

Achterklepslot is ondertussen vervangen en beide problemen lijken verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.