Volkswagen TDI motoren (4 cil): Dichte EGR-pakkingen

Bouwjaar: 1999

Hoi

Waar kan ik aan dichte egr-pakkingen komen (voor ahu golf III en agr A3)? Kun je deze kopen bij de VW of moet je ze zelf maken van bijv. een oude kentekenplaat (wel eens gedaan bij div. opels, werkt wel maar dat waren benzinemotoren, weet niet of diesel verschil maakt, lijkt me niet)
ik hoor het wel
bvd Henk Jan

Geplaatst door

Henkjan_80 (0)
badge

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

hallo henk...

geen nummerplaat gaan gebruiken, dit staat zo afgezaagt! zelf bestel/koop ik altijd een grote plaat uitlaatpakking materiaal daar knip ik ze naar vorm in uit. vervolgens sla ik daar met een pons de bout-gaten weer in..

paul,

P. Kelder 0
badge

18 jaar

ik gebruik altijd een stukje staal plaat
1.5 mm dik ongeveer

maak het in de vorm van de originele pakking
werkt perfect

heb het al eens geprobeerd
met een stikje blik daar brand zo een gat in


nijkamp 0
badge

18 jaar

hallo henk jan

Paul kelder kan jou probleem oplossen . De dealer had mijn probleem niet kunnen vinden, In contact gekomen met Paul. Ben naar paul geweest binnen een half uur hele probleem opgelost..

Batakan....

Batakan 0

18 jaar

Heb indertijd gewoon een pakking gemaakt van een oude kentekenplaaat. Ging prima. Ik heb nu trouwens alles verwijderd (gehle egr klep dus) en afgesloten met 2 dikke metalen platen.

Wicher

wicher 0

18 jaar

Als je het vacuum slangetje naar de EGR dichtknijpt met een tirewrapje, is dat dan niet voldoende?

dutch123 165

18 jaar

hey dutch

een magneet bedient de egr-klep, zou je enkel de magneetklep uitsluiten geeft dit geen zekerheid dat de egr-klep daadwerkelijk dicht staat, nl. door smeer/kool afzetting sluit de egr niet meer, vandaar gaan we op zeker door het plaatsen van een plaatje.

paul,

P. Kelder 0
badge

18 jaar

Naar mijn idee zit de EGR klep al dicht als hij niet bediend wordt door het vacuum. Door het vacuum weg te houden, blijft hij dicht.
Ik kan me voorstellen dat er koolafzetting ontstaat bij de klep, maar dit zal de klep niet openzetten.
Bij een plaatje zal de koolafzetting bij het plaatje zijn. Dit is een minder vervelende plek dan bij de EGR klep denk ik.

dutch123 165

18 jaar

dutch, ik denk dat je het niet helemaal begrijpt

indien deze klep door smeer/kool voorheen al niet goed afsloot, en dat is namelijk het geval met deze klep.. heeft het dus totaal geen zin deze af te gaan sluiten bij het vacuum. doet men dit wel! dan staat deze alsnog open..

paul,

P. Kelder 0
badge

18 jaar

Okay. Als je het vacuum weghoudt als de klep al niet goed afsloot, dan blijft hij inderdaad lekken.
Hoe dan ook, met een plaatje lijkt me ook beter. Om te testen, zou je het vacuum even kunnen afsluiten.

dutch123 165

18 jaar

precies dutch... dat bedoelde ik.

maarrrr! we maken hem altijd dicht ook indien de klep wel goed werkt, dit ter voorkoming van een vervuide inlaat en ter bescherming van de turbo! een niet of een slecht werkende egr-klep wordt door de regel een turbo killer...

paul,

P. Kelder 0
badge

18 jaar

Ik gebruik RVS laser gesneden plaatjes die worden voor mij speciaal gemaakt incl. gaten.

Gr. Rachid

Jeak5223 0

18 jaar

zoooo, jeak, speciaal alleen voor jou? en ook nog met gaten, deze zijn wel heel speciaal!

de meeste mensen worden nooit zo gelukkig als men praat over speciale dingen, deze zijn vaak gekoppelt aan speciale prijzen..

P. Kelder 0
badge

18 jaar

Dichtmaken gaat prima voor de oudere diesels. Maar met nieuwere komen we daar niet mee weg. De egr is een onding lees ik vaak en dat is het voor de meeste motoren ook, maar we hebben het hier al wel eens over gehad, ze zijn er vanwege de milieu-normen. Kunnen we lak aan hebben natuurlijk, maar de nieuwere generatie diesels zullen wel aan de laatste milieunormen moeten voldoen om uberhaubt toegelaten te worden en dan zit er dus ook een stukje elektronica aan gekoppeld die eea controleerd. Dus voorkomen is beter dan genezen.

Siem Bijman 500
badge vip badge

18 jaar

En om vervuiling te voorkomen gebruiken we natuurlijk een 5W/40 ACEA B3/B4 motorolie en tanken we brandstof van goede kwaliteit.

Henk Nobach 0
badge

18 jaar

Wij monteren altijd speciaal uit china geïmporteerde lasergesneden titanium plaatjes, uiteraard zijn deze gecoat en met fluweel bekleed. o ja de gaatjes krijg je er gratis bij ;)

volgwagen 0
badge

18 jaar

Mij lijkt de speciale op maat gesneden plaatjes een goed idee. Scheelt een hoop tijd bij het monteren (hoeft niet pas gemaakt te worden) en bespaard dus de klant een hoop geld.

oldford 0
badge

18 jaar

Nou Old Ford, heb die plaatjes in de "aanbieding" gezien op Marktplaats. Vragen ze fluitend 14 euro voor...... Da's HEEL voordelig voor de klant! Of.... kun je voor dat geld heel veel van die plaatjes uit een vel pakking knippen? Oh ja, zag laatst een prijs van 8 euro voor zo'n RVS plaatje. Pffffffff....

Santa 0

18 jaar

Het zijn 1 euro plaatjes! Of wou je een stukje kentekenplaat tusse douwen?

Jeak

Jeak5223 0

18 jaar

jeak..

slechts 1,- euro ik las namelijk op de tdi club hele andere prijzen!

dus jij kunt ze wel leveren voor dit geld? graag 500 stuks!

paul,

P. Kelder 0
badge

18 jaar

Nou Jeak, mooie RVS plaatjes voor 1 euro per stuk klinkt, net zoals Paul al aangeeft, helemaal niet gek! En nee, IK heb er geen stuk kentekenplaat tussen zitten maar gewoon een stuk uitlaatpakking en wel dusdanig in modelgeknipt/gesneden dat dit van buiten net zo lijkt alsof er niets aan gedaan is. Wellicht dat er hier een basis voor toekomstige handel voor jouw ligt? RVS EGR plaatjes voor 1 euro per stuk... Eat your heart out, Marktplaats!!

Santa 0

18 jaar

Die euro is een reactie op de speciale prijs !!!

Jeak5223 0

18 jaar

Ik kan natuurlijk wel een Speciale prijs voor de gene maken die er vanaf 10 stuks wil hebben. En eh die 1 euro was een geintje.

Jeak

Jeak5223 0

18 jaar

Ik zoek al heel lang naar een oplossing om de EGR te sluiten bij de LT ( ahd motor) Grappig toen ik er ooit naar vroeg kwamen er aleen reacties van milieufanaten. Nu lijkt iedereen zijn klep te willen sluiten.
De LT heeft een andere flens als de pkw's Maar wellicht zijn er ervaringen.

H&k 0

18 jaar

H&K: weet je wel dat het afsluiten van de EGR klep extra NOx geeft! Dat is heel slecht voor het milieu! (je vroeg erom ;-) )

dutch123 165

18 jaar

NOx zal misschien niet goed zijn voor het millieu, maar ik durf hier niet 'en-public' te vertellen wat ik allemaal voor millieubelastende middelen heb geprobeerd om dat onding schoon te krijgen.
Oké de werkende methode zal ik openbaar maken: kachelruitjesreiniger van HG met een Jordan tandeborstel werkt.

H&k 0

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.