Volkswagen Golf IV: stalen wielbouten op lichtmetaaal vw golf 4

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Hallo,

passen de wielbouten van orginele stalen velgen van een golf 4 op lichtmetalen velgen (cromodora lichtmetaal) ze zeggen dat het orginele velgen zijn ma volgens mij is dit merk niet orgineeel vw geleverd of heb ik het verkeerd?

ik hoor het graag

100Nxdropje

Geplaatst door 100Nxdropje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1715) PRO, 9 jaar geleden

Je moet kijken of de lengte voldoende is , of ze dus ver genoeg door de velg heen steken .
Dan moet je kijken of ze dezelfde vorm hebben als het gat van de alu velg , vaak conisch.
In stalen velgen zitten vaak bouten met een bolle kop.

100Nxdropje (0), 9 jaar geleden

lengte is zeker voldoende,maar als ik stalen velg bout pas op de aluminium velg lijkt het wel aardig te passen.als ik goed druk erop kan ik hem niet heen en weer meer bewegen.is ook lastig zo via internet het te bepalen maar misschien weet er ook iemand als de cromodora lm velgen conische of bolconische gaten heeft.

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Als je die originele bout goed bekijkt dan zie je dat het gedeelte van de bout die de velg raakt geen recht vlak is maar loopt als een heuvel dus een bolle vorm en als je met je vinger op dezelfde plek in die velg voelt dan moet dat dus een kuilvormige vorm hebben, dus een bolling naar binnen. Als dit bij die velg recht aanvoelt dus een rechte schuine vorm dan past het niet. Bolconisch is dus bolle bout en holle velg en gewoon conisch is gewoon een recht oppervlak van bout en velg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.