Volkswagen Polo: Start problemen bij koude

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: AAU

Hallo,

Ik heb een oude Polo al zo'n jaar of negen en eigenlijk nooit problemen gehad. Als het warm weer is start hij direct, maar bij kouder weer slaat hij steeds af , maar na 3 keer of zo en gas bij geven loopt hij weer. Bij gas geven tijdens het rijden houdt hij in. Dit verdwijnt al de watertemp. ongeveer 80 graden is. Dan loopt hij perfect.
Ik ben bij de VW garage geweest maar de monotronic kon niet uitgelezen worden. Verder wist men ook niet wat te doen. Er is daar geen kennis van dit type auto meer aanwezig.

Gisteren was de auto nauwelijks aan te krijgen. Ik heb wat benzine in de carburatuur gedaan en toen na 4 keer startte de auto, de eerste keren was er terugslag in de carburateur. In het begin leek het alsof hij niet op alle cilinders lieo, maar dat verdween snel. Toen de auto warm was, was alles normaal.

Ik heb een paar maanden geleden de koelwatersensor vervangen, want die functionerde niet.

De auto wordt altijd direct goedgekeurd en ik vind het zonde om hem weg te doen, dus ik wil hem graag weer in orde maken.

Ik heb dus een probleem met uitlezen. De garage kreeg de melding : GEEN VERBINDING. en het startprobleem. Hoe kom ik er achter welke sensoren vervangen moeten worden.

Wie heeft goede raad. Bij voorbaat dank, Groeten

Hmark88

Geplaatst door Hmark88 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harnak (0), 8 jaar geleden

Heb je de blauwe temperatuursensor vervangen.?

harnak (0), 8 jaar geleden

Oja er is ook een polo 86c forum

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.