Volkswagen Polo: waarschuwings piepen na vervangen accu

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi 74 kw

Goedendag,
Vandaag nieuwe accu geplaatst en nu bij starten 3 harde piepen.De oude accu was 60aH maar was wat ondermaats voor deze diesel.
De nieuwe is 72 aH. Kan dat de oorzaak zijn?Zo ja ,wat is de oplossing.
Mvg.

polonaise9N

Geplaatst door polonaise9N (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 8 jaar geleden

60 Ah is niets mis mee, deze accu kan het makkelijk doen.

Gr. paul

polonaise9N (0), 8 jaar geleden

Hallo,
Vorige week toch de boel uit laten lezen in de garage.Er waren een paar foutmeldingen,de meeste niet belangrijk en zijn gewist.
Alleen code 063E was niet niet te verwijderen.Volgens de monteur kon dat wijzen op ergens een slecht contact,storing in startmotor of dynamo.
De laatste twee mogelijkheden zijn uit te sluiten want functioneren prima.Dus 2 opties :alle bedrading nalopen op slechte contacten of met de drie piepen
bij het starten leren leven.
Mvg. P9N

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Geen idee wat die foutcode is maar check ff de stekker die aan beugel bij de bak hangt, denk blauwe draad en soms draadbreuk daar maar is maar ff een ingeving.

polonaise9N (0), 8 jaar geleden

Hallo Ricky
Aan welke bak zit de door jou genoemde stekker,en is die zo te bereiken zonder de halve motorruimte leeg te moeten halen?
Ik hoor het graag,want dat piepen begint knap irritant te worden.Alvast bedankt
Mvg . Henk

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Met "bak" bedoel ik de versnellingsbak.
Zit als goed is aan de voorzijde/onderop daarvan een ijzeren houder waarin een stekker zit en kan zijn dat daar iets mee is.
Maar laat hem eerst even uitlezen met een beter uitleesapparaat zodat de foutcode duidelijk is want nu is het eigenlijk gissen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.