Volkswagen Golf II : Startmotor gaat niet rond bij warme motor.

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 RP 90 pk automaat

We hebben een startprobleem met een golf 2 1.8 RP 90 PK automaat.

Koude motor start hij gewoon goed.

Warme motor: wanneer de sleutel wordt omgehaald horen we alleen een klik. We hebben het idee dat het probleem al een naar voren is gekomen omdat er een aparte startknop onder het dashboard is gemonteerd. om de automaatpook beveiliging te overbruggen. Dus met die knop kun je de golf ook starten in z'n D, R, 1 en 2.
Hij start met warme motor ook niet met de startknop. Als we de motor af laten koelen start hij wel. De tik die we horen klinkt als het rondsel wat tegen het vliegwiel aan klikt.

Met startkabels start de motor wel.

Gebruikte startmotor is niet ff 123 te vinden. Dus eerst zouden we de wat goedkopere mogelijkheden willen proberen.

De startmotor zit op een lekker plekje warm tussen de uitlaat en het motorblok. Zou er een breukje kunnen zitten waardoor hij bij warme motor geen contact maakt?

Laatst hadden we de computer stuk van de golf, vermoedelijk door vocht bij de stekker. Zou het ook kunnen komen door dit probleem? Ergens geen goed contact? De massa kabels hebben we al gecontroleerd.

Jorpinca

Geplaatst door Jorpinca (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Paulus8636 (0) PRO, 12 jaar geleden

Met startkabels start hij wel?

Meet dan eens de spanning op de accupolen. Zakt deze flink weg als je probeert te starten, dan is de accu ontladen of aan zijn eind. Blijft de spanning op de accupolen boven 12V, meet dan eens op de accuklemmen. Worden de accuklemmen warm als je probeert te starten?

Gr.
Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.