Volkswagen Golf : startmotor gaat slecht rond

Hallo, ik heb een golf gti 16V van '89 staan met een startmotor die slecht rond draait, startmotor reeds vervangen, massakabel reeds vervangen maar het blijft slecht.
Bij koude motor wil hij nog wel aanslaan (niet van harte..) maar als hij warm is lukt dat niet draait 1 omw. per sec netaan.
ook met startkabels lukt het niet, dus ik vermoed dat het toch ergens een overgangsweerstand is..
iemand een suggestie??

En hoeveel Ampere mag een startmotor van een relatief lichte 4cilinder dieselmotor ongeveer trekken? kan ik vergelijken omdat ik een vermoeden heb dat de nieuwe (gereviseerde) startmotor wellicht ook niet goed is..

Bedankt alvast

RobV10143

Geplaatst door RobV10143 , lid sinds 19 jaar geleden

5 Reacties

audia4 PRO, 16 jaar geleden

Meestal verholpen door onder een van de bevestigingsbouten van de startmotor een extra massastrip te zetten die je doorlust aan de aansluiting op de versnellingsbak.

Meeste automateriaalzaken hebben hier een universele flexibele strip met 2 ogen voor die je er zo tussenschroeft.

HOe wil je het amperage gaan meten?? Zal n.l. ergens rond de 120 amp zitten als de motor ronddraait op de starter. Bij het inschakelen van de starter vele malen hoger!!!!!

RobV10143, 16 jaar geleden

Ja is het proberen waard, normaal gesproken zou het niet nodig moeten zijn maar er blijven weinig mogenlijkheden over..

En die stroom kun je eenvoudig meten mbv. een stroomtang over de + naar de startmotor, op mijn werk gewoon met een 500A stroomtang met de VAS 5051.
Als de motor zelf veel te zwaar draait om wat voor reden dan ook zal de stroom beduidend hoger zijn dan 120A volgens mij..

bedankt voor de snelle reactie

audia4 PRO, 16 jaar geleden

De starter van een 1.8 gti is volgens mij 0.8 pk (je hebt een reductiestarter als het goed is), dat betekend 0.8 x 1.36 is 1100 watt. neem voor het gemak een rendement van 0.8, dan kom je uit op 1320 watt opgenomen vermogen.

P=U*I
1320 = 12 x I
I= 110 A

stefan84, 16 jaar geleden

Rob

is er ook iets aan de ontsteking gedaan ? afgesteld ofzo.. ?

als deze n.l ( veel ) te vreog staat heb je dit ook..dan is het net of de accu 'leeg' is en niet snel genoeg kan draaien..

Stefan

RobV10143, 16 jaar geleden

Is een goeie om even te checken.. heb ik niets aan gedaan maar hij heeft die auto net dus de geschiedenis ken ik niet..

Heeft sinds gister trouwens geen problemen meer dus even afwachten..

maar bedankt voor de reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.