Volkswagen Passat: Startprobleem passat

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI 74 KW

hallo, ik heb sinds deze week een probleem met mijn passat TDI (74 KW) van januari 2003. Bij een koude motor start deze gelijk echter als je na een tijdje rijden de motor uitzet dan start hij ( na 5 min wachten) niet meteen. Je moet dan flink doorstarten voordat de motor aanslaat. Bij het starten van de koude motor loopt deze gelijk mooi rond dus het zijn m.i. niet de gloeipluggen. Wat zou de oorzaak kunnen zijn.

Bert34

Geplaatst door Bert34 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Eerst maar even laten uitlezen en dan verder kijken.

Bert34 (0), 11 jaar geleden

Bij het uitlezen kwamen geen problemen naar voren. afgelopen dagen geen startproblemen en nu maar hopen dat dit zo blijft.
Bedankt voor de reactie.

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Als je altijd met warme motor iets van 3-4 seconde moet doorstarten voordat hij aanslaat (dus altijd dezelfde regelmaat) dan is het 9 van de 10x de startmotor die dood aan het gaan is, het starttoerental is dan te laag en bij warme motor accepteerd de computer dit niet, wel bij koude motor dus slaat dan wel snel aan.
Als je dit zeker wilt weten dan moet je bij warme motor de stekker lostrekken van de koelvloeistofsensor zodat de computer niet weet hoe warm de motor is en als hij dan wel gelijk aanslaat dan startmotor versleten.

Bert34 (0), 11 jaar geleden

Het bovenstaande probleem vanzelf te zijn opgelost echter in augustus begon de startproblemen opnieuw maar dan naar zowel een koude als warme motor.
De ene week is er niets aan de hand en start de motor gelijk, dan opeens s'morgens pas na de derde/vierde keer. Het gebeurt ook dat de motor gelijk start, na een stukje rijden van ca 2 km, motor uitgezet voor 5 min en wil daarna pas starten na de derde of vierde poging. Er is geen verband te vinden bij koude of warme motor, lange of korte ritten, s'morgens, s'middags of sávonds na probleemloos 10 keer starten op een dag en weersomstandigheden. Het is niet te voorspellen wanneer de motor gelijk start of pas na de derde / viede poging. Het brandstoffilter en bedrading verstuivers zijn vervangen echter het probleem van wel of niet starten blijft aanhouden. Tijdens het rijden zijn er geen probleem. Wie kan mij op het spoor zetten inzake het oplossen van dit vervelend probleem.

Bert34 (0), 11 jaar geleden

Probleem was waarschijnlijk de contactsleutel. Gebruik nu de 2e sleutel en tot op heden geen probleem meer met starten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.