Volkswagen Passat: ruitensproeier reservoir

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 ltr

Geachte mensen,

Mijn ruitensproeier reservoir lijkt lek, of er is een slang lek of los, want laatst heb ik het reservoir bijgevuld en binnen een dag kreeg ik de melding dat het weer leeg was(en dit was ook zo, dus niets mis met de melder).
Vraagjes: Is er een manier om er achter te komen waar het lek zit, is het een bekend probleem dat vaker voorkomt? Is het zelf op te lossen, ik kan er n.l. slecht bij, het lijkt alsof de bodemplaat er onder vandaan moet om er bij te komen, wie heeft er ervaring met deze uitdaging?

M.v.g.

Paul.

peuchaud

Geplaatst door peuchaud (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

Peter

Waar zich exact de lekkage bevind wordt pas duidelijk indien je iets kunt zien.
Demonteer het linker wiel en vervolgens de kunstof kuip in het binnenscherm.

Gr. paul

TinoS (0), 11 jaar geleden

meestal is het het pompje of een ring tussen de pomp en het resevoir wat lekt is of een slangetje maar een lek reservior kan ik me niet indenken

audia4 (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik wel, heb het al meer gezien, auto schade gehad, nieuw spatschermpje gemonteerd, maar het half gekraakte tankje vergeten we voor het gemak. (lees meer euro's verdiend, zonder sleutelwerk niet te controleren) Toen was hij nog dicht namelijk, 2 jaar later niet meer......

peuchaud (0), 11 jaar geleden

Beste heren,

Bedankt voor de reacties. Om te controleren of het reservoir nog lekte, heb ik het gevuld met water, echter tot mijn verbazing loopt het reservoir momenteel niet meer leeg. Een paar weken geleden had ik het reservoir afgevuld met ruitenwisservloeistof en binnen enkele dagen was het weer leeg, maar nu dus niet meer. Ikke snappen er niets meer van, het probleem zal op een gegeven moment wel weer terugkomen, want wonderen bestaan niet, alhoewel auto's: 'you can't live with them and you can't live without them' net vrouwen soms.

Groet,

Peter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.