Volkswagen Polo: Stationair draaien VW Polo 1.4

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 8V

Een maand geleden heb ik voor mijn zus bij een handelaar een nette Polo 1.4 uit 2004 gevonden met 55K op de klok. Ik heb de dealer gebeld waar hij al zijn beurten heeft gekregen en uit de historie bleken geen noemenwaardigheden, behalve een rekening van €1.500 in 2005 naar aanleiding van een elektronische storing.

Vóór de proefrit vertelde de handelaar dat het stationaire toerental continu schommelt tussen ongeveer 600 en 1.000 rpm. Dat doet 'ie heel regelmatig. Verder reed de polo prima en onder voorwaarde dat dit hersteld zou worden is mijn zus tot aankoop overgegaan.

Voor de oplevering is de Polo naar de dealer gegaan waar een kapot gasklephuis gediagnostiseerd werd. Deze is vervangen, maar toch blijft de polo onregelmatig draaien bij stationair toerental. Vervolgens schijnt er een nieuw inlaatspruitstuk in te zijn gekomen, maar ook dit helpt niet.

Weet iemand of dit een bekend probleem is bij Polo's rond dit bouwjaar? Zijn er nog zaken waar op gelet moet worden, zoals massa-aansluitingen of de ECU?

Alvast bedankt,

Marcel

marrrcel

Geplaatst door marrrcel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

in eerste instantie uitlezen distributietiming controleren kijken of het gasklephuis goed in de basisafstelling is gezet of de temperatuursensoren geen afwijkende waardes hebben daarna zal je toch eens gaan moeten zoeken in de kabelboom van de motor op draadbreuken, slechte contacten ecu ,massa s allemaal punten waardoor je motor onregelmatig kan gaan lopen

bedenk wel dat het wel even zoeken is en het is daarom ook niet makkelijk om te zeggen wat het is


meten is weten

marrrcel (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor de tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.