Volkswagen Polo: stationair toerental varieert polo 1997

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

statinair toerental varieert ,boven 2000 toeren is alles prima.
de gasklep is gereinigd en terug naar de basis instelling gezet.

roel10182

Geplaatst door roel10182 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

geen scheuren in de vacuumslang van de rembekrachtiger?

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Wel weer juist in basis gezet? en zijn er storingen aanwezig?

roel10182 (0), 16 jaar geleden

[quote=poppekast]geen scheuren in de vacuumslang van de rembekrachtiger?[/quote]
ik kan zo op het oog niets ontdekken aan de slang,kun je dat horen of controleren. Maar kan het mischien ook aan de temperatuur sensor (voor de watertemperatuur en de regelunit) liggen en kun je dat eventueel gemakkelijk controleren / testen

roel10182 (0), 16 jaar geleden

[quote=ricky]Wel weer juist in basis gezet? en zijn er storingen aanwezig?[/quote]
De gasklep is bij een garage gereinigd en terug in de basis afstelling gezet en toen was de foutmelding (gasklep reinigen) ook weg en kwam niet meer terug, alleen was het probleem niet opgelost.
Ook constateerde ik dat wanneer je overschakelt het net is alsof je het gas te laat los laat als je de koppeling indrukt

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik krijg het idee dat ze hem niet goed ingeleerd hebben,ik weet dat het heel lastig kan zijn om deze gasklephuizen weer goed te krijgen,vaak moet je hem minstens 10 minuten in basisafstelling stationair laten draaien,maar het komt ook voor dat de gasklep na het reinigen en inleren niet meer goed te krijgen is,dan wordt het vervangen.

roel10182 (0), 16 jaar geleden

[quote=ricky]Ik krijg het idee dat ze hem niet goed ingeleerd hebben,ik weet dat het heel lastig kan zijn om deze gasklephuizen weer goed te krijgen,vaak moet je hem minstens 10 minuten in basisafstelling stationair laten draaien,maar het komt ook voor dat de gasklep na het reinigen en inleren niet meer goed te krijgen is,dan wordt het vervangen.[/quote]
Ik kan de garage vragen of ze de polo nog een keer aan de computer willen zetten en controleren op foutmeldingen en nogmaals in de basis afstelling kunnen zetten en hem dan tenminste 10 minuten stationair laten lopen.
De polo heeft nog maar 78000km gereden dus lijkt het mij vreemd dat de gasklephuis al versleten zou zijn, ook zeiden ze dat de gasklep maar zeer licht verontreinigd was.

roel10182 (0), 16 jaar geleden

Het probleem is opgelost, de oorzaak waren slechte bougie kabels.
Iedereen bedankt voor het meedenken en de tips

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.