Volkswagen Golf III : Storing knipperlicht R.V.

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.9 Vr6

Een vriend van mij die heeft sinds kort een Golf 3 Vr6 overgenomen van een vriend. Maar laatst begon ineens het knipperlicht R.V. te branden, zonder iets aangeraakt te hebben.
Het brandde gewoon continu zonder knipper en ook alleen R.V.
Als je het contact aanzette en de hendel van de richting aanwijzer naar rechts zette gebeurde er niks en bleef die gewoon branden. Als je em naar links zette ging links wel gewoon normaal knipperen. Maar als je dan het knopje indrukte voor de alarm lichten dan brandde L en R allebei continu. Toen ik de zekering eruit trok bleef de lamp ook gewoon branden en hetzelfde geval was als ik het relais eruit trok. Lampje reageerde nergens op. Bleef maar branden.

Het scheen dat de vorige eigenaar hier ook al eens last mee heeft gehad, als je de accu er een tijdje af hield was het weer over. Dat klopte inderdaad ook wel.

Wat blijkt nou, het zit waarschijnlijk in de startonderbreker. Die is er ooit een keer ingezet en is niet origineel. Ik ging vanmiddag weer even naar die auto kijken want hij heeft nog een probleempje dat die op 5 cil. loopt i.p.v. 6. En toen ik dus de startonderbreker eraf haalde begon ineens dat knipperlicht weer te branden. Dus eigenlijk is het voor 99% wel die startonderbreker.

Nu alleen dus mijn vraag; waar zit zo'n ding op aangesloten? In het dashboard onder de kachel bediening zit een klein rood lampje, daar komt een grijs en een bruin draadje uit, die verdwijnen allebei ergens onder het dashboard. De bruine heb ik volgens mij ontdekt op de min van de accu. Nu alleen nog de vraag waar die grijze zich verbergt.
Verder zit er een kleine afstandbediening bij met een rood en een grijs knopje. Er zal dus denk ik nog wel ergens een kastje zitten waar die afstandsbediening een signaal naartoe stuurt.

Mochten er mensen zijn die dit bekend voorkomt of er denken iets vanaf te weten.. laat maar wat horen.

S.Y.R

Geplaatst door S.Y.R (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

Volgens mij hebben we hier hier over een ANS BAS322 startonderbreker, hier is al vaker wat over geschreven op problemcar, miss even de zoekfunktie gebruiken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.