Volkswagen 0: stotterende passat 1.9 tdi 2002

Bouwjaar: 2006

De motor stottert. Dit is niet constant. Dagen loopt de motor goed en dan is het dagen slecht. Het lijkt alsof hij op drie cilinders loopt als hij stottert. Je voelt dan dat de motor wat inhoud. De motor stottert over vrijwel het hele toerengebied. Het begon bij 2800 tm 3200 tpm, nu is het ook bij 1500 tm 2500 tpm. De luchtmassameter is reeds vervangen. Grote beurt gehad. Uitlezen levert geen storingen op. Advies dealer, gebruik liever Shell diesel ipv ANWB of Tango. Gister getankt met V-power. Vandaag toch flink stotteren. Ik wacht nog even een paar volle tanken V-power af of het dan wegtrekt. Maar ik het er een zwaar hoofd in. Heeft iemand dit al eens meegemaakt. Wie weet er een oplossing.
Groet Cor

casper1996

Geplaatst door casper1996 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

H.Heijmen (0), 17 jaar geleden

Naar het schijnt heb ik het zelfde probleem ook een passat 2002. Tijdens het stotteren gaat ook het motormanagment lampje branden. Ook uitlezen levert geen storing op. Ik ben nieuwsgierig of het tanken met V-power resultaat heeft opgeleverd.

Vriendelijke groet Hans

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

het probleem zou kunnen zitten in het welbekende kabelboompje of de contacten in de stekkers op de pompverstuivers. kabelboompjes komen nogal eens voor.. opzich een kleine ingreep om het te vervangen.

paul,

Santa (0), 17 jaar geleden

Dat zou de dealer toch moeten weten.........................

jmeenink (0), 17 jaar geleden

Ik heb exact dezelfde storing met mijn Touran uit 2004. Ik heb het ook geprobeerd met V-power maar het wordt eerder slechter dan beter.
Bij mij komt het meestal voor bij 2200, 3200 of 4200 toeren per minuut. Dan kan het ook enkele dagen weg zijn.
Ik heb de indruk dat de motor wel warm moet zijn wil dit probleem zich voor doen.
Luchtmassa meter is ook bij mij al vervangen maar is geen oplossing.
Ik ga de tip van de kabelboompjes maar eens proberen en zal reageren als dit werkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.