Volkswagen Passat: stuurhuis lekage binnenzijde auto

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdi

deze passat bj. 1999 heeft een lekkend stuurhuis via de ingaande stuur as de olie lekt dus op de vloermat bij de pedaalen
is hier een keering van te vervangen ??? kan dit zonder demontage van het stuurhuis
graag meer info / werkvolgorde

anoniem-1573996169

Geplaatst door anoniem-1573996169 (0) , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

na mijn weten zijn er geen keringen los te koop. ik ben daar ook al eens meebezig geweest kon er toen niet aankomen..

dit wordt een nieuw of een ander stuurhuis monteren.. zo'n stuurhuisje ligt met een goed uur op de werkbank dat stelt niks voor..

paul,

Virtual (0), 17 jaar geleden

Hoi,
Ik heb hetzelfde gehad. Je kunt enkel een neiuw of gereviseerd stuurhuis ergens bij een sloop of particulier aangschaffen (zo rond de 300 euri). Wel opletten met erop zetten: banden moeten recht staan en de stuur ook. Na het loskoppelen van de schroeven van de stuurstang onder het dashboard en onder de motorblok heb je algauw d eaudo eruit. Bij het opzetten van de nieuwe stuurhuis dus opletten dat je d estuur niet meer dan nodig is doordraaid (ik dacht mazimaal 90 graden links of rechts) anders brek de je draden van de airbagmodule kapot en dan heb moet je een nieuw stuur of de draden in het stuurhuis vervangen. Mij heeft het ene dag gekost, wel effe friemelwerk maar als je secuur en rustig te werk gaat moet het wel lukken. Succes met het vinden van een stuurhuis, anders blijf je olie bijvullen en wordt je stuur steeds zwaarder.
Groet. Alim
PS: ik heb mijn oude stuurhuis van een Passat 1997, mocht je willen proberen voor revisie mag je deze van mij wel hebben anders gaat die toch naar de sloop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.