Volkswagen Transporter: T4 1.9TD 1995 startproblemen

Bouwjaar: 1995

Mijn transporter start koud of warm soms niet meer.
De gloeipluggen en de startmotor worden wel aangestuurd, de motor draait maar slaat dan niet aan. Als je dan een tijd wacht en opnieuw probeert start de bus meestal gewoon normaal....

Ik verdenk de VW startbeveiliging in de sleutel. Maar hoe meet ik of de sensor juist werkt ? Stopt deze sensor de brandstof pomp in de tank ? stuurt deze sensor een afsluitklep op de inspuitpomp aan ? Kan je deze sleutel opnieuw inleren (versie zonder cv en geen knoppen op de sleutel) ?

Het lijkt ook wel eens te helpen als ik het waterafscheidingsfilter (witte dop aan de onderzijde LO spatbord) opendraai, er komt dan vrijwel altijd lucht uit (slurpend geluid totdat er weer diesel lekt)
en na doorstarten is de kans aanwezig dat de bus aanslaat.

Het is dus of lucht of iets elektrisch, omdat ik zelf nog uitga van elektrisch maar geen schema heb hoop ik dat iemand de storing herkend en al ooit is opgelost. Alvast bedankt !

Stef11068

Geplaatst door Stef11068 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

VINK (0) PRO, 18 jaar geleden

STEF
HET ZOUDEN JE RETOURSLANGEN V/D VERSTUIVERS WEL EENS KUNNEN ZIJN.
VERVANG DEZE MAAR EENS
GR LUIS

Beunhaas (485) PRO, 18 jaar geleden

Die motor heeft niks electronisch, het is waarschijnlijk gewoon lucht in het dieselaanvoertraject, probeer een stuk doorzichtige slang voor de pomp te zetten, kan je het zien.

Stef11068 (0), 18 jaar geleden

Toen het probleem er was heeft de auto 2 dagen niet gestart....
Nu start hij alweer een week zonder ening probleem. Ik denk dat lucht toch de oorzaak geweest moet zijn. Ik heb nog geen onderdeel vervangen. Maar ik zal bij die retourslangetjes beginnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.