Volkswagen Golf IV: Te hoge toeren GOLF 4

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6

Dag allen,

Heb een probleempje met mijn golf 4. Deze maakt namelijk te hoge toeren. Als ik 100 km/h rijd (in z'n 5e versnelling)), dan zit ie al op 3000 toeren. Bij 120 km/h zit ie al op 3800. Ben bij de VW-dealer geweest om te laten uitlezen maar volgens de monteur is het niet iets computertechnisch dat uitgelezen kan worden.

Hij heeft een rondje gereden en gaf aan dat de toerental idd wat aan de hoge kant ligt. Volgens hem kan het zijn dat er een verkeerde tandwiel op zit die de verhouding niet goed verdeelt en volgens hem kan het zijn dat er misschien vroeger een ander moter in zat met een ander motorgrootte. Heb de auto een half jaar geleden van een leasemaatschappij overgekocht en nagevraagd of er misschien een ander motor is ingezet maar dit is niet het verhaal. Ik heb de gehele geschiendenis gekregen en er is nooit een ander motor ingezet. De overheid had deze auto nieuw bij de dealer gekocht en na 50000 km verkocht aan de leasemaatschappij en weer van de maatschappij teruggeleast. De auto is dus altijd bij de overheid gebleven. Ik heb alle reparaties op papier staan en daar komt ook niks raars opduiken.

Ik wil m naar de garage brengen maar ik wil niet onnodig veel kosten kwijt zijn als het niet valt te maken. De dealer had het over onderzoekskosten etc met een prijsje van 1800 euro. Dat heb ik er niet voor over. Heeft een van jullie misschien een idee wat het kan zijn? Misschien toch een verkeerde tandwiel ingezet bij de productie? Of is het misschien iets anders?

Gr Faouzi

faouzi

Geplaatst door faouzi (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

zitten er misschien te kleine banden onder? (afrol omtrek te klein)

Audidriver73 (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoeveel toeren geeft ie aan als de motor stationair draait ?

faouzi (0), 13 jaar geleden

@Hans4040,

er zitten gewone standaard 14 of 15 inch banden onder.

@ Audidriver73

Hij geeft 1200 toeren aan wanneer die stationair draait...

NB: auto rijdt gem 1 op 10-11 terwijl boekje aangeeft dat ie 1 op 14 hoort te rijden.

Audidriver73 (0) PRO, 13 jaar geleden

Heel vreemd, dat ie stationair te hoog is zou aan gasklephuis kunnen liggen, maar niet dat ie onder het rijden zo hoog in de toeren gaat.

Heb je de mogelijkheid om een extra toerenteller aan te sluiten ? Dan weet je of ie daadwerkelijk te hoog loopt of dat hij alleen maar teveel aangeeft op je dashbord.

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Of even rijdend uitlezen en toerental vergelijken.
Lijkt erop dat de toerenteller steeds meer gaat overdrijven. Ga ik er van uit dat je de juiste toerentallen noemt.
100 in V bij 3000 rpm is 33,3 kilometer per 1000 toeren.
120 in V bij 3800 rpm is 31,5 kilometer per 1000 toeren.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Had laatst nog een Ibiza 1.6 '98 die maakte 4000 toeren bij net geen 140, maar had wel een top van 205 km/h..

Was gewoon origineel, waarschijnlijk ligt het gewoon aan de overbrenging van de versnellingsbak, wat is de motorcode ? Dan kan ik eens kijken welke bak(ken) eronder hangt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.