Volkswagen golf3 1.8i cabrio: tellerunit, verwarmingsschakelaar

Bouwjaar: 1995

Beste,

Ik heb een tweetal vragen.
1) Ik heb momenteel een gewone tellerunit met toerenteller. Is het mogelijk deze te vervangen door een exemplaar met boordcomputer?
En indien mogelijk, wat houdt deze verandering dan precies allemaal in. Wat diend er allemaal extra gemonteerd te worden?
En misschien handig om weten, wat zou dit kosten?

2) Mijn standenschakelaar voor de ventilatie in de auto is stuk.
Nu vernam ik dat de schakelaar niet los vervangen kan worden, maar dat die volledige module (met dus de 3 knoppen op) vervangen diend te worden. Nu is mijn vraag : hoe krijg je die module er uit? Ik heb reeds eens de vier schroeven achter het afdekplaatje losgemaakt, alsook de twee schroeven achter de asbak. Het geheel zit dan wel los, maar ik kan het er niet uittrekken.

Alvast bedankt.

mdegro

Geplaatst door mdegro (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

1 er dient een olietemperatuur sensor gemonteerd te worden op het oliefilterhuis(je zult zien dat er nog een plek vrij is) en er moet een buitentemperatuur sensor gemonteerd worden. tevens moet er vanaf die onderdelen waarschijnlijk draden getrokken worden( ik meen dat deze nog niet aanwezig zijn). de rest van de functies berekend het instrument zelf.
kosten: ik zou het niet weten.

Als je die 6 schroeven er uit hebt moet je deze wel weg kunnen halen. maar dit kan waarschijnlijk niet omdat je de stekkers van de schakelaars nog niet los hebt. tevens zit er achter de schakelaars een afdekkap die de draden afschermd daar haakt de kabelboom ook in vast.

suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.