Volkswagen Golf: versnellingsbak lekt

Bouwjaar: 1992

Er staat sinds twee dagen telkens als ik gereden heb behoorlijk wat versnellingbak olie onder de auto.Ik denk dat deze uit de simmering van de bak komt(aandrijfas) Of kan hij nog ergens anders lekken???.
Als het een simmering is wat moet ik dan allemaal los halen om dit te repareren bv aandrijf as aan de bak los halen maar hoe haal je de de aandrijf koppeling dan los om aan de simmering te komen

veloce

Geplaatst door veloce (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

weet je zeker dat het versnellingsbak olie is ??

kan namelijk ook motor olie zijn,denk aan een krukaskeerring die lekt aan versnellingsbak zijde!dan loopt het er ook langs af,maar maak het eens goed schoon en kijk waar het precies vandaan komt..wat je dan moet demonteren wijst zich eigenlijk vanzelf..

veloce (0), 18 jaar geleden

stefan ik weet het zeker dat het bakolie is mijn motor olie is donker en dit is lichte goudkleurige olie en dikkere olie.
Kun jij een toelichting geven hoe ik de simmering vervang
alvast bedankt

Parlato (0) PRO, 18 jaar geleden

Binnenin de flens zit een stop die je er voorzichtig uit kan wippen met een schroevendraaier.
Daarachter zit een soort seegerring die je los moet halen, vervolgens kan je de flens uitnemen en de keerring vervangen.
Achter de flens zit een veer, dus bij montage van de flens moet je speciaal gereedschap maken om de flens onder spanning in te drukken en de seegerring weer te monteren.

veloce (0), 18 jaar geleden

Bedankt ik ga morgen kijken of hier het lek zit, anders ga ik tewerk zoals jij aangaf

Parlato (0) PRO, 18 jaar geleden

Controleer eerst of de flenzen niet te veel radiale speling hebben.
Je kunt dit doen door de aandrijfassen op en neer te bewegen.
Als er teveel ruimte opzit dan duidt dit op defecte/versleten differentieel-lagers.
In dat geval zal het vervangen van de keerringen niet veel zin hebben om de olielekkage op te lossen.

veloce (0), 18 jaar geleden

Ik heb het lek gevonden de kleine keerring waar de schakelas uit de bak komt was eruit. Ik heb een nieuwe gemonteerd 7,00 Euro, nu moet ik olie bij vullen er zitten twee imbussen (vuldoppen?? ongeveer 3 cm verschil. Is het zo dat je ze beiden moet demonteren dan de slang in de bovenste en kijken dat er olie uit het onderste gat komt??????????????????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.