Volkswagen Golf III: temperatuur loopt niet op en hikt stationair

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 gti 8v

hallo heb hier een vw gti golf 2.0 8v de temperatuur meter loopt niet op blijft onderin hangen temperatuur sensor is vervangen na echte lange rit loopt hij wel iets op maar nog niet tot de 70 graden! iemand dit probleem meegemaakt?
verder als hij stationair draait hikt hij af en toe een keer slaat dan bijna af stappenmotor is schoon gemaakt?
alvast bedankt

putterman

Geplaatst door putterman (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Santa (0), 15 jaar geleden

Al eens aan de thermostaat gedacht?
Wordt de slang naar de radiateur wel warm?

putterman (0) PRO, 15 jaar geleden

ja thermostaat is in orde

Santa (0), 15 jaar geleden

Temperatuur van het koelwater bij bedrijfswarme motor ook gecheckt en akkoord bevonden?

Jurgen1987 (0), 15 jaar geleden

Dit klinkt mij akelig bekend in de oren. Mijn Golf 3 bj. '93 1.4 deet precies hetzelfde. Temp. kwam zelden boven de 70 en de motor liep soms zo onregelmatig (bijna afslaan en weer terug komen) dat iedereen je nakeek. De garage dacht eerst dat het de termostaat was (die was nl. ook kapot), maar het probleem ging niet over. Toen de auto opnieuw uit laten lezen. Bleek het om een stuk electronica te gaan wat op de rekening vermeld staat als: gaskleplichter / hevel. Het is het onderdeel waar de gaskabel ook aan vast zit (als je de kap open hebt kun je daar gas geven.) Heel klein doosje maar wel een dure: 154,- euro. Al met al kostte het hele geintje incl. de eerder vervangen thermostaat 560,- euro. (wel bij de vw dealer laten doen moet ik er bij zeggen)

Ik weet verder niet heel veel van auto's, maar als ik u ergens mee kan helpen roept u maar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.