Volkswagen Golf III : Temperatuur tijdens rijden schommelt rond de 70C

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb een golf 3 uit 1994. Sinds enige tijd moet ik om de 2 weken een klein beetje koelvloeistof bijvullen. Het aparte is dat m’n temperatuurmeter tegenwoordig schommelt tussen de 70C en de 90C. Wanneer ik file rijd staat de temperatuurmeter netjes op 90C, maar wanneer ik kan doorrijden op de snelweg staat die vaak op 70-80C. Weet iemand wat er kapot/mis kan zijn. Oliepijl is netjes op orde en voor zover ik kan zien is er nergens lekkage. Thermostaat misschien?

Alvast bedankt voor de feedback.

Groet
Marc

Marcino

Geplaatst door Marcino (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

rlx (0), 14 jaar geleden

Heb ik ook last van gehad, gewoon de thermostaat vervangen!

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Marc,

Dat schommelen kan de thermostaat zijn, is deze in orde, dan ligt het probleem aan de sensor zelf.

Laat het koelsysteem eens onder druk zetten om die lekkage op te sporen, die is vaak zo klein of minimaal, dat je niet altijd iets ziet onder normale omstandigheden.

Gr Stefan

Chris en Pat (0) PRO, 14 jaar geleden

De thermostaat zal wel een klein beetje open blijven staan...

Thermostaat vervangen zal het probleem wel verhelpen.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Zou eerst de lekkage eens verhelpen..

Marcino (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de aangedragen oplossingen. Is het niet zo dat wanneer de thermostaat kapot is dat de temperatuur de 90C voorbij schiet? Wanneer ik bijvoorbeeld in de stad/dorp rij schiet die niet door voorbij de 90C.

Groet
Marc

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Marc,

Dat hoeft niet, het kan zijn dat de thermostaat te vroeg open gaat of zelfs iets open blijft staan, dan word hij dus in de file mooi 90 graden maar tijdens het rijden valt hij dan wat terug..

Als de thermostaat niet meer opent, dan word de motor wel te warm.

Je vind deze als je de onderste slang van de radiateur volgt, achter het kunstof mondje op de waterpomp, je komt er goed bij van de onderkant en hij is zo vervangen, dan kun je er gelijk even nieuwe koelvloeistof in gooien.

Na het vernieuwen van de thermostaat :

Koelvloeistof vullen, motor starten, verwarming op warm zetten, motor op temp laten komen en zonodig bijvullen, tussendoor wat stoten gas geven of even verhoogt stationair laten lopen tot de fan aangaat, zijn nu alle slangen en radiateur even warm en blaast hij binnen warme lucht ? Dan is het goed, het niveau bij koude motor nogmaals controleren en bijvullen tot de max markering.

Dan moet het weer in orde zijn.

Gr Stefan

Marcino (0), 14 jaar geleden

Stefan bedankt voor je extra toelichting. Is dit iets dat ik nu per direct moet vervangen, of kan ik het over een week of 4 combineren met de APK?

Met vriendelijke groet
Marc

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Marc,

Nee hoor, dat is geen ramp..Je kan het dan rustig bij de apk laten maken.

Laat even horen of het gelukt is..

Gr Stefan

check

Beste antwoord, geplaatst door Marcino (0), 13 jaar geleden

Goedenavond,
Het vreemde met mijn probleem is dat het probleem zichzelf heeft opgelost. De koelvloeistof lekt niet meer weg en de temperatuur gaat netjes naar de 90 graden. Het enige wat ik kan bedenken is dat er iets verstopt zat of een klepje dat vast zat waardoor er geen goede doorstroming was. Bedankt allemaal voor de feedback.

Groet
Marc

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.