Volkswagen Passat: temperatuursensor

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Ik heb hier een passat tdi 115 pk van 1999. Bij deze auto loopt de koelmiddeltemperatuurmeter regelmatig terug van ongeveer 90graden naar de koude positie. Ook duurt het wel een minuut of twintig voordat deze meter de normale bedrijfstemperatuur aangeeft. Nu vermoed ik dat de koelmiddeltemperatuursensor de boosdoener is en wil deze vervangen. Kan iemand mij vertellen waar deze gemonteerd zit bij deze wagen?

Met vriendelijke groet,
Christiaan

Brum1467

Geplaatst door Brum1467 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Fredo (0), 18 jaar geleden

Bovenste leiding van het koelwater expansie vatje volgen in de richting van het schutbord.deze leiding komt aan in een blokje (als je voor de auto staat, aan de achterzijde van het motorblok).

Temperatuursensor zit vast met een soort paperclip. Heeft de kleur blauw of groen dacht ik. Als je snel wisselt, verlies je niet te veel koelwater. Let er wel op dat je het dichtingsringetje zeker mee vervangt. Veel succes

Frederik

Brum1467 (0), 18 jaar geleden

Ik heb de sensor gevonden en vervangen. Probleem is opgelost.
Bedankt.

Christiaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.