Volkswagen Golf III : teveel olie

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 8v gti

Hallo heren,

Vraagje over de GTI van een vriend. Hij heeft laatst oliegepeild met 1 wiel op stoep dus heeft hij er 2 liter olie bijgegooid.
En ook nog is 15w40 Valvoline gebruikt!! (gamma olie).

Hij belde mij met de mededeling dat als hij de auto doortrekt deze terugvalt in toeren en erg hard blauw rookt.
Nadat ik erachter kwam wat hij had gedaan heb ik hem verteld dat hij de olie moest aftappen en verversen dat gaat hij ook laten doen binnenkort.


Kan dit nu nog gevolgen hebben voor de motor ook na de verversing?

Mvg.

bkr22

Geplaatst door bkr22 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja, gevolgen kunnen zijn verhoogd olieverbruik of lekkende keerringen, maar er kan ook nog schade ontstaan aan lambda-sonde en katalysator.
Niet binnenkort aftappen maar onmiddelijk de olie die er te veel inzit aftappen/uit laten zuigen.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Bekir

Goed is het in elk geval niet, een heel klein beetje over max kan geen kwaad, maar 2 liter is toch wat teveel van het goeie..

Het beste is om de overtollige olie eruit te halen, of laat alles af en vervang gelijk het oliefilter en gooi er nieuwe olie in.

Ook niet meer mee verder rijden is het beste, vermijd hoge toerentallen, dan is de kans op 'schuimkloppen' minder, de kans op olieverbruik is hierdoor ook hoger, het vervuild de motor inwendig, ook is de kans dat hij de olie via de carterventilatie verbruikt, het in de inlaat terecht komt en zo verbrand ( blauwe rook )

Gr Stefan

bkr22 (0), 14 jaar geleden

Dankjulliewel ik geef het meteen aan hem door want volgens mij rijd hij er gewoon mee rond.

Mvg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.