Volkswagen Vento: thermostaat

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6

Mijn Vento blijft in de stad mooi op 90°C maar op de snelweg zakt de temperatuur tot 70°C. Wellicht thermostaat niet goed.
Gezocht naar thermostaathuis.
Aan de voorzijde van de motor, zit niets in het (kleine) kunststof huisje. Aan de kopse kant van de motor zit ook een aansluiting, maar is ook erg klein.
Vervolgens aan de onderzijde, bij waterpomp een "click" aansluiting gevonden, en slang eraf gehaald, daar lijkt een thermostaat in te zitten...
Maar...hoe krijg ik die eruit?? De hele set dynamo en waterpomp demonteren om dat huis eraf te krijgen?? Of zit hij toch ergens anders??

Wie kan mij helpen?
Bij voorbaat dank!
Jan

JanD

Geplaatst door JanD (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan5047 (0) PRO, 14 jaar geleden

daar zit hij inderdaad aan de onderste waterslang waterpomp hoeft er niet af de rest wel stuurbekrachtigings pomp etc
succes jan

bkr22 (0), 14 jaar geleden

Pas wel op met kunsstofkapje terugmonteren, bouten niet te strak aandraaien (als het er 1 met bouten is) ik heb dit wel gedaan kostte mij een complete thermostaathuis.

Mvg.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Volgens mij hoeft er niks vanaf gehaald te worden, kijk eens van de onderkant, daar waar je die slang vanaf gehaald hebt, ik dacht dat het huis met 2 boutjes vast zit en die gewoon te demonteren zijn.

Gr Stefan

JanD (0), 14 jaar geleden

Heren HELPERS: Ik ga het proberen middels het demonteren van de stuurbekrachtigingspomp.....laat dan weten of het gelukt is!
p.s. ik neem aan dat de thermostaat ook inderdaad de oorzaak zal zijn, of zijn er nog andere mogelijke oorzaken??
In ieder geval alvast bedankt!

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Toch bijna heel zeker de thermostaat..voor een paar tientjes ben je de man..

We zijn benieuwt..

Gr Stefan

JanD (0), 5 jaar geleden

Thermostaat vervangen, opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.