Volkswagen Vento: vento slaat niet aan na verwisselen van accu

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Ik heb de accu van mijn vento verwisseld en nu slaat de motor niet meer aan, hij loopt wel als ik de sleutel in de startstand houdt. Maar dan blijft de startmotor dus meelopen. Een vriend van mij zei dat ik misschien de boordcomputer moest resetten. Wat kan het probleem zijn? Ontsteking?

jeroencrok

Geplaatst door jeroencrok (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

De motor slaat niet meer aan maar hij loopt wel ?

Leg eens uit wat er precies gebeurt ?

Het motorregelapparaat heeft zich al 'ge-reset' nadat je de accu eruit gehaald hebt.

jeroencrok (0), 14 jaar geleden

Het is heel simpel als ik de sleutel in de startstand houdt, loopt de motor ook gewoon maar dan blijft de startmotor ook de motor aandrijven. Laat ik de sleutel los dan moet normaal de motor blijven lopen maar slaat direct af. Net alsof de spanning op de bobine wegvalt.Ik ben nog niet aan het meten geweest maar heb een ervaring meegemaakt met een servicebeurt van een vw golf die na de servicebeurt niet meer aan wilde slaan. Hier was de oorzaak bobine/moduul kapot, dit was stom toeval.

Groeten Jeroen

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Het klinkt een beetje als een contactblokje..

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.