Volkswagen Passat: Tikkend geluid achter dashbord vw passat tdi

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Zoals subject reeds aangeeft heb ik bij warmer weer last van een tikkend geluid achter het dashbord (midden eventueel rechts passagier)
De foutcodes zijn uitgelezen en ja ook bij mij de stelmotor (V85 - V70) geven een foutmelding.
Ricky geeft in een eerder melding al aan ze alle 4 te vervangen bij soort gelijke problemen echter niemand verteld hoe, wat, waar wellicht geeft een tekening/schetsje wat uitleg.
Waar moet ik op letten bij in/uitbouw? kan ik de motoren testen?
Alvast dank aan alle voor de genome moeite/uitleg.

grtz

Volksmen

Geplaatst door Volksmen (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Benny Vee (0) PRO, 15 jaar geleden

Je kunt ze testen met een testkast.
Ze kunnen ook nog een basisafstelling uitvoeren.
Bij vervanging moet bij sommige stelmotoren het dashboard eruit en als dat het geval is kun je ze beter gelijk allemaal vervangen.

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Bij deze auto moet het dashbord eruit als je ze allemaal vervangt,en dan kun je pas het kachelhuis verwijderen waar ze op zitten,is wel aan te raden om ze allemaal te doen.
Zou het niet bij de dealer laten doen want is minimaal 1 dag werk voor iemand die het vaker heeft gedaan,en een uitleg van hoe of wat is eigenlijk niet te doen omdat het veel werk is.
Maar als je redelijke kennis hebt is het goed te doen.

Wat je moet demonteren:airbag,stuur,stuurkappen,beplating bij pedalen,instrumentenpaneel,kachelpaneel,radio,beplating om radio heen,compleet middenconsole,dashbordkastje,en dan begint er schot in te komen.

Volksmen (0), 15 jaar geleden

Aan allen dank voor de reacties.
Nog wat extra aanvulling het geluid komt pas voor als het warmer weer word +/- 20 buitentemperatuur en er over slechtere weg gereden word.
Er rammelt/Tikt dan iets plastic achtigs.
Er staat in de fotcodelijst dat V70 stelmotor problemen geeft zou dan wellicht een basisafstelling uitkomst bieden?
Kan de basisafstelling ook gedaan worden met vagcom?

grtz

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.