Volkswagen Golf 2011: Toerental schiet licht door voor schakelen bij vlotte optrek

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: CAY, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Hallo kenners,

Ik heb sinds kort het volgende probleem met mijn VOLKSWAGEN GOLF VI 1.6TDI DSG7.

Wanneer ik wat vlotter wil optrekken, schiet het toerental licht door net op het moment voordat die wilt schakelen. Op moment dat ik rustig optrek is er niks aan de hand. Ik vraag mij of iemand bekend is met dit fenomeen?

Ik heb de auto volledig uitgelezen op foutcodes met VCDS en verder niks aangetroffen. Na een keer serviceregeneratie is dit probleem zich nog steeds blijven voordoen.

De koppeling is circa 50.000 km geleden vervangen en de mechatronic net ervoor. Ik denk niet dat het probleem zich vanuit de koppeling voordoen aangezien bij normaal rijden niks vergelijkbaars is zoals ik bijvoorbeeld had voordat de koppeling was vervangen. De auto heeft inmiddels 325k gelopen.

Heeft iemand een idee waar ik moet zoeken?

Ik dank jullie bij voorbaat

Aleyhandro

Geplaatst door Aleyhandro (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1355) PRO, 1 jaar geleden

Is er al eens nieuwe software geladen ?

Monteur Senior (585), 1 jaar geleden

als het toerental oploopt en de snelheid niet ligt dit aan een slippende koppeling

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.