Volkswagen Golf IV: Toerental schommeld,loopt te hoog stationair.

Bouwjaar: 1998

Ik heb hier een golf uit 1998 met motorcode AKL {1.6 8V} en die heeft de volgende storingscode 00533-019,(stationair toerentalregeling onderste aanslagwaarde}.
De motor loopt vrij hoog ongeveer 1200 tpm, maar als je de motor op 3000 tpm houdt dan regelt de gasklep het toerental af.
Het toerental gaat dan schommelen.Nu heb ik motor gecontroleerd op aanzuigen van valse lucht, gasklephuis gereinigt,opnieuw ingeleerd,gasklephuis gewisseld met andere auto,toerentalsensor gewisseld en als laatste temperatuursensor vervangen maar steeds na wissen van de storing komt die weer terug.
Kan het aan de injectors liggen?Wie kan mij verder op weg helpen om deze storing op te lossen.
P.S de auto rijd perfect houdt nietin of zo.


Michel7781

Geplaatst door Michel7781 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

albert177 (55) PRO, 20 jaar geleden

onderaan het inlaatspruitstuk aan de zijde van de distributie zit een vacuumklepje die het variabele inlaatspruitstuk regelt. als dit vacuumklepje doorlekt loopt die stationair te snel.succes

bobush (0) PRO, 20 jaar geleden

hallo, heb hetzelfde probleem met een Skoda Octavia. Telkens weer dezelfde foutcode 533. Wagen loopt perfect, alleen een iets te hoge ralantie en bij koudstart een op en neergaand toerental maar na ongeveer een minuut is dit voorbij.

nvw (0) PRO, 20 jaar geleden

hallo michel

als je het gasklephuis opnieuw inleerd moet je eerst je leerwaarden wissen,dus
01-motorelectronica
04-basis afstelling groeps nummer 00 LEERWAARDEN WISSEN!!
daarna groeps nummer 98 totdat hij adaptatie OK aangeeft
06-afsluiten
contact minimaal 15 sec uit,dan worden de nieuwe waarden
opgeslagen.

groetjes nico

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.