Volkswagen Touareg: Touareg tdi 2004

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI

Dit is de omschrijving van een probleem zoals ik dat exact heb. Daar is bij gekomen dat hij opeens vanaf 30 km begint te trillen/schudden, dus eigenlijk niet meer om te rijden. Wat dat is weet ik niet maar de auto valt niet meer te rijden. Ik zag de naam staan van Ricky/Richard staan, die had er al eerder mee te maken, ik hoop dat hij mij kan contacten.

Soms als ik de bocht doorga (zowel links als rechts) lijkt de differentieel niet goed te functioneren. Het is net of bij 1 van de wielen de rem er met korte stoten opgaat. Als ik even stop en de DIff knop op "low" zet hoor en voel je een klein schokje en is het net of dat er iets ontgrendeld wordt en dan is alles weer normaal.
Dit gebeurt een paar keer per week. Het probleem bestaat al zeker een jaar, diverse specialisten hebben zich het hoofd er al over gebogen.
Meestal als ik ermee naar de garage ga doet het probleem zich niet voor.

Inmiddels heb ik van anderen begrepen dat er ook een probleem met de koppelomvormer kan zijn, dat staat waarschijnlijk los van het door de bocht gaan.

het probleem is inmiddels opgelost met een nieuwe tussenas, het rubber was kapot, thanks

hermankolk

Geplaatst door hermankolk (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touareg? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Er zit een stelmotor aan de tussenbak gemonteerd en deze gaf wel eens problemen. Als er een gemonteerd zit die eindigt met onderdeelnummer C dan is die bijna altijd wel goed en zo niet dan zou ik deze vervangen, en er is als het goed is ook een softwareupdate beschikbaar (volgens mij volgens een maatregelcode, de dealer weet dan wel wat dat is) voor de tussenbak en mogelijk ook voor de versnellingsbak maar dat kan je alleen laten controleren bij de dealer.
Ik heb wel een paar keer een Touareg gehad die na die update eigenlijk geen problemen meer had met trillingen en aandrijvingsproblemen en net zoiets als wat jij zegt over problemen in de bochten.
Ik zou het even laten controleren en kijken of het bij jou ook helpt, maar als dat niet helpt dan is er wat anders aan de hand.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touareg of stel zelf een nieuwe vraag.