Volkswagen Touareg: Motor storingslampje VW Touareg blijft branden

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.2

Een VW Touareg gekocht bij een erkende VW dealer. Bij de verkoop overeengekomen dat de storing van het motorlampje (dat toen al branden) verholpen zou worden. Bij oplevering bleek het nog te branden. Daarnaast maakte de uitlaat een iets zwaarder geluid dan bij de proefrit. Het bleek een probleem te zijn met het flexibele gedeelte van het uitlaatspruit stuk.

Aangegeven dat we bij verkoop zijn overeengekomen dat het probleem verholpen zou zijn. De garage heeft dit probleem dan ook verholpen, echter het storings lampje brand nog steeds. De garage geeft aan dat ze alles hebben uitgelezen en er geen storing in het systeem meer zit. De verkoper geeft aan dat het probleem in de electronica zit dat wordt aangestuurd via het canbus systeem dat sinds 2004 bestaat en dan dus ook in de touareg zit. Er zit ergens een fout in dit systeem die de storing aangeeft, maar niemand weet waar. Om dit te verhelpen zou je alle elektronica moeten vervangen die op canbus zit aangesloten en daar willen ze niet aan beginnen.

Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn of wat ik het beste zou kunnen doen ?. Er zit geen garantie op de auto, maar het probleem heeft dan ook niet met garantie te maken, maar met het feit dat de oplevering niet is geweest zoals we hebben afgesproken bij de verkoop.

martintb

Geplaatst door martintb (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touareg? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Vroeger was het een motorlampje, tegenwoordig heet dat ding MIL (Malfunction Indicator Light).
De MIL kan worden aangezet door de motor en een eventueel aanwezige automatische versnellingsbak.
ALS (grote ALS) dit via de can-bus gebeurt, dan zit de fout in de ontvanger die het lampje aan zet. Het dashboard misschien?
Hoef je niet alles voor te vervangen - dat is een beetje overdreven.

Wettelijk is het zo, dat als de MIL brandt er een foutcode uit te lezen moet zijn. In de motor of de versnellingsbak, verder nergens.
Als je dat met een zogenaamde EOBD/OBD2 scanner doet, dan worden alle wettelijk verplichte modules in 1 keer uitgelezen.

Benny Vee (0) PRO, 12 jaar geleden

Vreemd verhaal, ik zou hem bij een andere dealer laten uitlezen en een printje voor een paar tientjes en laat ons dan eens horen welke storingen er uitgelezen worden.
Ik heb nog nooit meegemaakt dat het storingslampje brandt en er geen storingen zijn opgeslagen.

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Ik neem aan dat ook op de koopovereenkomst staat dat de storing opgelost moet zijn.
Het lampje mag dus niet branden,moet hun daar van alles voor vervangen dan is dat hun zaak.
Laat je niet afschepen en laat een andere dealer storingen uitlezen,ik denk dat je gewoon ordinair belazerd word.

martijn v o (0), 12 jaar geleden

Ja kun je gelijk de hele auto laten nakijken. Als ze namelijk dat lampie niet uit krijgen zou ik me zoregn maken over de rest van de auto.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touareg of stel zelf een nieuwe vraag.