Volkswagen Touareg: Touareg v6 3.2 Motor houdt bij gas geven even in / Automatenbak

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6 3.2

Helaas vorige week in Duistland mijn automatenbak aan frieten gedraaid. Ik had, na de aanschaf 2 maanden geleden, al het idee dat de automatenbak steeds meer slipte (vooral bij even goed gasgeven als de automaat terug schakelde). Maar bij 200km/uur was het toch echt over (de genadeklap...). Eigenlijk mag dat niet bij een auto met 123.000 km op de teller.

Nu staat de Touareg bij een revisiebedrijf. Maar... waar moet hij op gaan letten dat ik straks niet weer met een defecte automatenbak sta? Wat is het euvel dat deze bakken zo jong defect kunnen raken?

Ik las op een site dat de luchtmassameter (LMM) ook nog wel eens een oorzaak zou kunnen zijn aangezien hierdoor de electronica naar de automatenbak verkeerd wordt geregeld. Iemand ervaring mee?

Wel trekt de Touareg met een kleine schok op (gaat niet heel geleidelijk / niet erg soepel maar echt storend is het niet (is geen klap ofzo maar het kan gewoon soepeler)). Dit zit volgens mij in de motor, niet in de automatenbak. Het lijkt wel of van stationair naar een hoger toerental dan met een klein schok gaat (is alleen bij wegrijden de eerste versnellingsopbouw 0-10km/u). Als de auto eenmaal rijdt dat gaat alles geheel soepel. Zoals ik al aangeef is niet niet echt voelbaar, alleen mijn vriendinnetje (het prinsesje) voelt het natuurlijk (iets met erwten en een hele hoop matrassen). Maar goed, ik merk het zelf ook (iets met zwarten potten en ketels...). Kan dit in een van de sensors liggen? Ik heb overigens een uitlees computer gekocht (specifiek VW/Audi) waarmee de codes uit te lezen zijn, geeft dit eventueel ook de staat van deze sensoren aan? (Kan nu even niet uitlezen aangezien auto bij de revisie staat).

Moet de kleppenblok ook worden vervangen / gereviceerd? En de koppelomvormer?

Wie heeft er tips zodat de automatenbak iets langer heel blijft?

Ik hoor het graag!
JOHN

sjompie

Geplaatst door sjompie (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touareg? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Automaat en vw is geen gelukkige combi.
Die automaten zijn allemaal zorgenkindjes, of er nou DSG of multitronic of gewoon inzit,het is geen lang leven beschoren.
Maar dat met een schok oppakken doet tie dat dan ook op benzine?.
een automaat op lpg is helemaal geen gelukkige combi.

sjompie (0), 15 jaar geleden

[quote=primera p11]Automaat en vw is geen gelukkige combi.
Die automaten zijn allemaal zorgenkindjes, of er nou DSG of multitronic of gewoon inzit,het is geen lang leven beschoren.
Maar dat met een schok oppakken doet tie dat dan ook op benzine?.
een automaat op lpg is helemaal geen gelukkige combi.[/quote]
-------------------

Ja, dat "lichte" schokkerige doet de auto zowel op benzine als op LPG.
Overigens heb ik de luchtfilter ook al vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touareg of stel zelf een nieuwe vraag.