Volkswagen Touareg: Leeglopen Accu na een paar uur

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 tdi

Heb een Touareg 2.5 TDI Automaat staan, waarvan de accu steeds leegloopt, na verloop van een paar uur. Probleem is ineens ontstaan. Accu heeft de eigenaar een paar maanden geleden laten vervangen, na een keer niet willen aanslaan van de motor. Of het toen niet willen aanslaan van de motor te maken heeft met de huidige storing weet ik niet. Er zijn volgens de dealer geen foutcodes, en volgens degene die gemeten heeft, bedraagt de lekstroom 2 amp. Lijkt mij wel erg veel. Wat ik wel vreemd vind, is het feit dat mijn acculader- die electronisch gecontroleerd begint met laden- direct met de volle stroomsterkte begon te laden. Meestal begint hij de stroomsterkte na verloop van tijd op te voeren, en dus niet start met een hoge stroomsterkte. Wie heeft enig idee, waarom de accu zo snel leegloopt?

lubo

Geplaatst door lubo (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touareg? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Beste Lubo

Reageren wordt op dit forum toch zeer op prijs gesteld.

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Gr. paul

at (10) PRO, 15 jaar geleden

2 ampere is erg veel, Heb een keeer meegemaakt dat het regelapparaat van de comfort systeem stroom bleef trekken.

Benny Vee (0) PRO, 15 jaar geleden

2 ampere is inderdaad veel te veel.
Houdt er wel rekening mee dat je alles moet afsluiten incl. motorkapslot en wel een half uur tot een uur moet wachten voor alles in rust is.
Er zijn enkele bekende verbruikers zoals orgineel navigatie ( is een softwareupdate voor )
Achterportier regelapp. ( is ook een update voor )
Heeft deze auto alle terugroepacties wel gehad ?

lubo (0) PRO, 15 jaar geleden

Bedankt voor de tips, ga er mee aan de slag, houdt jullie op de hoogte. Of de auto alle updates heeft gehad weet ik niet, de klant heeft de auto gebruikt gekocht- niet bij de dealer-.
At wat bedoel jij met comfortsysteem?

at (10) PRO, 15 jaar geleden

Je unit voor je centrale vergrendeling. Bij passat zit die in je vloergedeelte van de bestuurderskant bij a2 zit die achterin maar waar die bij deze auto precies zit weet ik niet. succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touareg of stel zelf een nieuwe vraag.