Volkswagen Touareg: Volkswagen Touareg V10 die geen olie op peilstok heeft bij koude

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: V10 TDI

Wie kan me helpen deze vraag te beantwoorden want de dealer weet het zelf niet eens...

Ik heb een Touareg uit januari 2005 (dus gebouwd in 2004) en de oude heeft geen olie op de peilstok wanneer ik de olie peil bij een koude motor (dus na een nacht te hebben gewacht).; Wanneer de auto heeft gelopen en bijvoorbeeld 5 uur stil heeft gestaan is de olie keurig op peil te zien.

Wie kan hier aangeven wat er aan de hand is of heeft iemand met een V10 dezelfde vreemde verschijning.

Thanks alvast!

ejkejk

Geplaatst door ejkejk (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touareg? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

erik2819 (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo,is mij ook al opgevallen bij diverse V-10en.Volgens mij ook al als de auto een tijdje stil heeft gestaan.Niet echt een probleem want als je de peilstok eruit haalt en daarna weer erin doet zit er wel olie aan.Gr Erik(volgens mij ook bij de w12 motor)

ejkejk (0), 15 jaar geleden

[quote=erik2819]Hallo,is mij ook al opgevallen bij diverse V-10en.Volgens mij ook al als de auto een tijdje stil heeft gestaan.Niet echt een probleem want als je de peilstok eruit haalt en daarna weer erin doet zit er wel olie aan.Gr Erik(volgens mij ook bij de w12 motor)[/quote]
Dat zou mooi zijn, maar ik kan blijven peilen wat ik wil maar er komt niets op de peilstok. Heb jij contacten met een VW dealer of PON die me wegwijs kunnen maken want ik tast nog steeds in het duister.

Een andere issue is dat er getik onder de auto vandaan komt todat de auto 90 graden is en het getik is over, enig idee wat dat kan zijn?

erik2819 (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat getik is waarschijnlijk je brandstofopvoerpompje van de extra bijverwarming/standkachel.Zijn vaak wel iets hoorbaar(eventueel een leiding tegen de carrosserie,die het geluid extra doorgeeft)
Ik ken het eigenlijk alleen bij de eerste keer peilen,daarna volgens mij wel te peilen.Fabriek schrijft ook voor om olie te peilen bij een motor op bedrijfstemp.,enkele minuten na het afzetten van de motor.
Staat hier niets over in het instructie boekje??
gr Erik

sjaak10918 (0) PRO, 15 jaar geleden

kan het soms zo zijn dat de peilstok de pijp zo goed afsluit dat de olie bijna niet in de pijp kan komen? Officieel moet je de peilstok eruit halen, en dan er weer in stoppen om te peilen. Heb je er dan wel olie aan of is dan het nivo nog niet op de peilstok ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touareg of stel zelf een nieuwe vraag.