Volkswagen Golf III : Trekt erg naar rechts en stuur trilt

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 cl

Tijdens het rijden trekt de wagen sterk naar rechts. Dit gebeurd bij alle snelheden (ook langzaam rijden). Het stuurwiel trekt mee dezelfde kant op. Het fenomeen lijkt erger geworden tijdens een ritje van ongeveer 1000 km. Krijg kramp in m hand van het tegensturen.
Tevens trilt het stuurwiel alsof er een onbalans is. Of een kromme remschijf oid. Hier had ik al wat last van maar ook dit is reger geworden. (misschien versterkt het een het ander).
Wanneer ik een hobbel over rijd dat lijkt het net alsof mn rechter voorband lek is. Wanneer ik enkel met links over een hobbel rijd dan voelt dit "ouderwets" aan. Gewoon de normale "felle" schok. Wanneer ik met rechts over een hobbel rijd dan voelt dit "sompig" aan, net alsof de band half leeg is. Ik vermoed dus de schokbreker, kan een schokbreker langzaam "leeglopen"??

Wat kan het probleem zijn en hoe kan ik een eventueel probleem kontroleren?

Alvast dank voor de reaktie,

Groeten,

Taco

Taco7

Geplaatst door Taco7 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Bandendruk(verschil links-rechts)?Wiellagerschade(1 kant loopt vast)Remmen lopen 1 kant vast(temperatuur?)Auto opkrikken en wielen met de hand ronddraaien.Aandrijfashoezen controleren(cardankop loopt vast-hoes gescheurd-geen smering)Suc6

Taco7 (0), 16 jaar geleden

Beste Peter,

Dank voor jouw snelle reaktie. Ik ga deze zaken meteen even nalopen.

groet,

Taco

Taco7 (0), 16 jaar geleden

Nou, de oplossing was minder drastisch dan iei gedacht.
Na nader onderzoek ontdekte ik dat mijn rechter voorband (winterbanden die enkele jaren ongebruikt in de schuur hadden gelegen) niet meer vlak was. Het rubber van de band was uitgedroogd en losgescheurd over de gehele omtrek van de band. Dit zorgde ervoor dat op het loopvlak over de gehele omtrek een "rug" was gevormd. Dit verklaart het naar rechts trekken van de wagen.

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

dit zullen dan waarschijnlijk geen merkbandjes geweest zijn...gecoverde of tewel remould banden?

Taco7 (0), 16 jaar geleden

Hmm, denk dat ze niet duur waren nee. Ik weet niet eens hoe oud ze zijn. Ze hebben wel 3 jaar vlak onder het dak gelegen (golfplaat). Ik denk dat het daar zomers een beetje te warm voor ze wordt....overal haarscheurtjes in het rubber.
Nieuwe bandjes kopen en een beter plekje uitzoeken maar....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.