Volkswagen Golf: Distributieriem Golf vervangen

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine

Ik ben niet thuis in Golf. Ik heb een distributieriem vervangen maar de auto heeft geen trekkracht meer en reageert slecht op het gas. Ik heb de krukas en de nokkenas keurig op BDP van de 1e cilinder afgesteld, maar er zit nog een 3e tandwiel met een merkteken O/T. Maar ik kan op het blok niets vinden, waar ik dat op af moet stellen. Ik dacht, daar zit alleen de oliepomp dus het is niet zo belangrijk, maar nu ben ik bang dat ook het verdeelhuis er op zit en dat de ontsteking helemaal verkeerd staat.
Wie kan mij zeggen waar ik dat 3e tandwiel op af moet stellen?

Gert van Driel.

gbvandriel

Geplaatst door gbvandriel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Audifreak763 (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat tussenasRIEMwiel moet met het merkteken tegenover het merkteken op de krukasriemschijf staan. Dat moet je om de timing te controleren dus eerst even tijdelijk monteren. Daarna moet je het weer demonteren om de kunststof afdekking te kunnen monteren. Het zijn dus riemwielen en duidelijk geen tandwielen. Overigens is het puur toeval dat de motor nog loopt.

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Nul punt derde poulie (van ontsteking) kan je ook op het verdelerhuis zien. Is een streepje waar het rotormidden op moet staan.
Overgens heeft Audifreak wel gelijk met de merktekens op de achterplaat(nokkenas) en afdek plaat van de distributie(krukaspoulie)
Alle punten op nul en daarna e.v.t. de fijnafstelling groet Thijs

dikborstelbeer (0) PRO, 16 jaar geleden

ik moet eerst even de motorcode weten en je mail adres dan stuur ik wel een plaatje.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Krukas/nokkenas op tijd zetten,riem verwijderen,verdelerkap verwijderen,tussentandwiel verdraaien totdat de rotor (zoals gezegd) voor het merkteken staat of naar de 1e cylinder wijst,riem er weer op en klaar.

gbvandriel (0), 16 jaar geleden

De merktekens op rotor en verdelerhuis gaven de oplossing! Er moet eerder aan die auto gesleuteld zijn, want het merkteken op de derde riemschijf komt niet in lijn met de krukasriemschijf, maar de auto loopt weer als vanouds.
Heel hartelijk dank,
Gert.

dikborstelbeer (0) PRO, 16 jaar geleden

Mooi weer een opgelost.
Nu alleen nog een vraag ben je een zoon van de dokter .
gr dik

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

dan hebben ze mijn inziens bij de vorige distributie wissel de riem erop gelegd en niet naar het merkteken gekeken van je tussenwiel het zaakje opgebouwd en tot de conclusie gekomen dat hij niet goed loopt of helemaal niet toen alles op tijd gezet en onsteking gekontroleerd en ontsteking eruit gepakt en verdraait en weer teruggezet deze zit er met een tandwieloverbrenging in ( is toch bij deze golf hé)of de ontsteking daarna afgesteld een beetje linksom of rechtsom omdat het tussenwiel misschien een tandje niet goed stond,want als dat verschil erg groot zou zijn zou hij niet lopen,en hij liep bij jou.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.