Volkswagen Transporter: trillen en schudden van de motor bij lage toeren

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5 TDI

Hallo,
Ik heb inmiddels met mijn T4 transporter bijna 300.000 km gereden en ik vind het nog steeds een top auto.
Ik merk alleen de laatste tijd een toename van trillen / schudden van motor tussen een stationair toerental tot zo'n 1800 toeren. Dit is ook merkbaar stlstaand in z'n vrij als je langzaam gas geeft. Ook heeft de auto zeker met de caravan erachter meer moeite om vanuit stilsand op te trekken. Zeken bij file rijden is dit zeer vervelend de auto wil dan gaan hokken. Dit probleem is geleidelijk gekomen.
Ik heb een aantal keer verstuiverreiniger ( nog geen verstuivers verv.) aan de brandstof toegevoegd zonder merkbaar resultaat.

Ook hapt mijn (nog originele koppeling) enigzins en dat maakt het wegrijden met de caravan niet plezierig.
Dit is een bijkomend probleem.

Ik hoop dat deze info voldoende is voor een advies ter reparatie.

Groet,
Rob

VZ

Geplaatst door VZ (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Santa (0), 15 jaar geleden

Koppeling danwel 2 massavliegwiel zou een oorzaak kunnen zijn.

Jan227 (5) PRO, 15 jaar geleden

Hallo, vliegwiel is inderdaad een eeste verdachte. Trillingsdempers willen nog wel eens stuk gaan (lees scheuren aan de achterzijde, dus demonteren is noodzakelijk om een goede diagnose te stellen, als je er met een een hamer op de zijkant tegen aan tikt en er komt groen achtige roest/stof uit, dan vervang hem maar.)

Groet Jan227

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.