Volkswagen Golf III : trillingen bij 3000 toeren in elke versnelling inclusief neutraa

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Ik heb een golf III die heel erg trilt bij elke versnelling inclusief de neutraal. Deze trillig treedt op rond 3000 toeren en stopt bij ongeveer 3100. Hij trekt tijdens dit trillen wel gewoon op normale snelheid, hij houdt niet in. Verder valt het me op dat als je pittig in de eerste versnelling rijdt en dan doorschakelt naar twee en weer flink gas geeft, dan heeft de auto ontzettend veel moeiten om het toerental juist te krijgen, hij blijft hele hoge toeren maken zonder de tweede versnelling op te pakken. De auto is pas door de apk gekomen. Weet iemand wat dit probleem kan veroorzaken.

PS het trillen is van dien aard dat een medepassagier er bijna niks van merkt, maar dat de sleutel aan het contact gaan rinkelen. Als bestuurder voel je het wel goed. Versnellingspook trilt ook niet, maar het stuur weer wel licht. Ook als de auto stationair loopt dan trilt het stuur totdat je zo'n 50 toeren meer maakt.

Ik hoop dat ik duidelijk ben geweest en dat iemand het probleem herkent.

yacine1980

Geplaatst door yacine1980 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

trillen of een dreunend geluid je hebt het ook in zijn vrij ik denk dat je te maken heb met het kritisch toerental van de motor het kan zijn dat als je de motorsteunen onder een druk zet met een bandenlichter dat het geluid verandert

johndoornbosch (0) PRO, 16 jaar geleden

hoge toeren maken zonder de 2e versnelling op te pakken? lijkt er op dat je koppeling slipt.

yacine1980 (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor de tips maar het probleem is er nog steeds. Helaas. De prestaties van de auto lijden er niet onder, dus ik laat het maar zo denk ik.

S@sch@ (0), 15 jaar geleden

Klink als onbelans in je motor, ofwel, je vliegwiel.
Weet je of je een twee massavliegwiel hebt (denk het wel, is een vaker voorkomen probleem bij VW)?
Als je een twee massavliegwiel hebt zal je deze moeten laten vervangen voor een vastvliegwiel, die zijn sterker.

Succes.

yacine1980 (0), 15 jaar geleden

Ik heb geen idee ik ben zelf een leek daarin. Ik zal een kennis van mij vragen of hj dat weet. Is dit iets wat je zelf ook makkelijk kan zien als je weet waar je naar zoekt. En verder: is dat een prijzige vervanging?

S@sch@ (0), 15 jaar geleden

Niet echt makkelijk om zelf te toen, versnellingsbak moet los... Kosten: koppelingset ongeveer € 200,- Vliegwiel rond de € 700,- a € 800,- en dan nog het werktarief en uren erbij gerekend...
Prijsen kunnen natuurlijk verschillen.

yacine1980 (0), 15 jaar geleden

Dit probleem is weer wat gecomplieerder geworden. Het is zo dat in de 4e versnelling mijn auto ontzettend trilt (stuur en motor lijkt het) biuj een snelheid van net onder de 90 km/uur. Op dezelfde snelheid in de 3e of 5e versnelling is er geen trilling waarneembaar. Ook op hetzelfde toerental in andere versnelling is er niks aan de hand. Wat wel blijft is het eerder geposte probleem van een trilling in alle andere versnelling, maar deze voel je niet zo heftig als het probleem bij 90 km/uur in de 4e versnelling.

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=yacine1980]Bedankt voor de tips maar het probleem is er nog steeds. Helaas. De prestaties van de auto lijden er niet onder, dus ik laat het maar zo denk ik.[/quote]
Waarschijnlijk zijn er twee problemen.

1) slechte of meerdere motorsteun(en)

2) koppeling slipt (Motor is niet voorzien van een 2-massa-vliegwiel) die hoge kosten vallen af. Al met al zal deze reparatie reuze meevallen.

Gr. paul

leon1988 (0), 15 jaar geleden

Ik heb het trillen bij 3000 toeren ook, alleen is mijn golf met automaat.. Bij mij is het een hele "fijne" trilling, bij ong 100km/h heb je die ook, qua trilling is het eigenlijk een mobieltje, alleen dan iets verder weg.

Dat ie de versnelling niet wil oppakken is denkelijk ook de koppeling.

yacine1980 (0), 15 jaar geleden

Bij mij is deze toch wat zwaarder. Maar waar kan ik het beste de motorsteunen bestellen. Ik heb begrepen dat er 3 zijn in totaal en dat ze 70 a 80 euro kosten per stuk bij VW dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.