Volkswagen Passat: TURBO en schakelproblemen

Bouwjaar: 2000

Hallo,
Ik ben in het bezit van een VW Passat 1.8 TURBO. Een hele fijne rijdersauto. Heel stil en als de turbo erbij komt barst de hel los.
Welnu direct 2 problemen:
Zodra ik in de wat hogere toeren (3500 en hoger)schakel blijft het gas een beetje hangen denk ik want het effect kun je vergelijken als je te vroeg de koppeling indrukt terwijl je nog gas geeft.
Het volgende probleem heeft hier misschien/waarschijnlijk ook mee te maken. Wanneer ik het gas helemaal intrap komt de turbo er niet bij. Laat ik het gas iets terugkomen komt de turbo er wel bij. Auto houd ook een beetje in en soms niet harder dan 5200 toeren. Soms dus niet altijd.
Heeft iemand hier hetzelfde probleem of weleens meegemaakt laat het me even weten.
De auto is al uitgelezen aan de stekker en het is geen electronische storing. Verder is het brandstofkleppenhuis schoongemaakt(was helemaal zwart en vervuild) en is er een of andere nieuwe sensor ingegaan. Dit heeft allemaal niet geholpen. Kan de turbo vervuild/kapot zijn?
Alvast bedankt voor de reacties.

groeten,
Tinus

tinus11472

Geplaatst door tinus11472 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

fedde (0), 18 jaar geleden

is je auto rijdent uitgelezen?

tinus11472 (0), 18 jaar geleden

Nee maar wel met de motor aan. En bij verschillende toerentallen.
Zou dat uitmaken dan? Als je het rijdend doet?
Alvast bedankt voor de feedback

Santa (0), 18 jaar geleden

Ik denk dat je het schakelprobleem moet oplossen door op een andere manier met je gas en koppeling om te gaan. Voordat je de koppeling intrapt, moet je het gas eerst "aftoppen". Heb zelf Bora V6 gereden en had ook zo'n speciale behandeling nodig. Het is even wennen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.