Volkswagen Golf IV: uitlezen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v ahw

Wie kan mij evt. helpen,

Ik heb onlangs mijn gasklep schoongemaakt, omdat mijn motor uitval bij een koude start en op laage toeren draait als deze eenmaal op tempratuur is.
Nu is het zo dat ik deze probleem nog steeds heb, omdat mijn gasklep niet ingeleerd is en de reden, is dat ik mijn auto niet kan uitlezen en ook de dealer niet.
Als de auto aangesloten is op de computer, dan wil deze niet eens starten, maar als ik de stekker er uithaal dan weer wel en ook is het zo dat het lampje van de stekker gewoon brand.
En nu is mijn vraag, of er iemand is die hier eerder ervaring mee heeft gehad, of evt. de oorzaak weet, waarom ik niet in mijn ecu kan komen. (de radio hebben ze bij de dealer ook los gehaald, wat niet hielp).

dias77

Geplaatst door dias77 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

Waar wordt mee uitgelezen ? welke versie, Chinese kloon ??

Gr. paul

dias77 (0), 12 jaar geleden

Met vagcom door mijn maat, en bij de volkswagen dealer weet ik het niet, maar niemand kan in het systeem komen

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Zo en zo dat probleem dat hij niet start met de uitlees stekker erin is al vreemd (heb ik nog nooit meegemaakt). De radio is al losgehaald zeg je maar is er niets anders wat achteraf is ingebouwd op de bedrading van de radiokabelboom waardoor je dit probleem hebt? Anders is er een probleem met de bedrading of een regelapparaat is stuk oid, zoja dan wordt het meten.
Ook alle zekeringen zijn heel? En kan je nergens inkomen (bv airbag/kachel/centrale vergrendeling enz) of alleen niet in de motor ecu?

dias77 (0), 12 jaar geleden

hoi Ricky,
Er is niks anders aangesloten op de kabelboom, en alle zekeringen die zijn gecheckt.
heb op vakantie een universele aansteker geplaats, om mij navigatie te kunnen laden, maar ook die was er al uit bij het uitlezen, zou het aan egr klep zelf kunnen liggen mischien ?

gr, Dias

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Gasklep moet weer ingeleerd worden nadat hij is schoongemaakt dus dat is nu mijn eerste gedachte wat het kan zijn, egr denk ik niet, dus eerst zorgen dat je in het systeem komt zodat je hem kan inleren en dan weer verder kijken.

dias77 (0), 12 jaar geleden

Hoi Ricky, mijn probleem is dus dat ik mijn gasklep niet kan inleren, omdat ik nergens in kan komen.
Ik heb het mischien niet goed uitgelegd, maar ik heb er ook niet veel verstand van.

Gr, Dias

audia4 (0) PRO, 12 jaar geleden

Krijgt de ecu wel (en voldoende) spanning??? (zekeringen, slechte accu, kapot of ingebrand relais, massa enz....)

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Maar dat zeg ik dus eigenlijk, eerst zorgen dat je in het syeteem kan komen en PAS DAARNA kan je de gasklep inleren. Dus eerst de storing oplossen waardoor je niet in het systeem kunt komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.