Volkswagen Golf III : uitslaan na 2 sec van 1995 golf 1.8 ADZ

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

hoi,

ik heb het volgende probleem met mijn golf
ben naar de supermarkt gereden en toen ik klaar was met winkelen wou ik hem weer starten en wat denk je de auto wil nooit meer aanpakken ja alleen maar 2 seconden en dan slaat ie weer af
nu is mij gezegd dat de immobilizer (wegfahrsperre) kapot was
heb ik nu het contact en leesspoel en de unit van de wegfahrsperre vervangen en nog steeds hetzelfde probleem dat ie na 2 sec direct weer afslaat

wie o wie heeft dit probleem ook al eens meegemaakt

Alvast hartelijk bedankt,

Jimmy

jimmyb1978

Geplaatst door jimmyb1978 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

jan T (5) PRO, 15 jaar geleden

jim je kanb de boel wel zomaar vervangen maar je zult de boel ook moeten uitlezen op storing.
de kans is groot dat de sleutel zelf het probleem is dus deze zal geprobeert moeten worden opnieuw in teleren en als dat niet lukt de sleutel vervangen.
trouwens het kan ook in het wegrijblokkeerring kastje zitten dus laat de boel eerst uitlezen.

groetjes jan.

jimmyb1978 (0), 15 jaar geleden

bedankt voor je reactie jan
hij wou ook niet starten met de reservesleutel
dus zodoende hebben we besloten alles te vervangen met onderdelen van een golf uit 1996 (schadeauto lopend binnen gereden) daar hebben we het contact+sleutel, leesspoel, startblokje en kastje van de wegrijblokkering uit gehaald en in de mijne gezet. en nu heeft ie dat probleem.
zou het niet aan een relais kunnen liggen of aan de toevoer van de benzine ze hebben mij gezegd dat er op dat model wat ik heb ook een benzine-afsluiter ergens moet zitten bij de benzinepomp kan ik dus nergens vinden dus ik vermoed dat deze in de carb moet zitten??

Groeten jim

Jan227 (5) PRO, 15 jaar geleden

Hallo, het kastje van de wegrijblokkering en het motorregelapparaat zijn volgens mij aan elkaar gekoppeld. Vervang je de ene, moet de andere worden "vrij geschakeld" mbv een VAG/VAS tester.

Wat je kunt doen, is ook het motorregelapparaat (als deze het zelfde is) van de schade auto overzetten. Dan zou het volgens mij moeten werken.

Groet Jan227

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Jan227]Hallo, het kastje van de wegrijblokkering en het motorregelapparaat zijn volgens mij aan elkaar gekoppeld. Vervang je de ene, moet de andere worden "vrij geschakeld" mbv een VAG/VAS tester.[/quote]
Bovenstaande klopt als een zwerende vinger ;

Gr. paul

mariani (0), 15 jaar geleden

eprom over prikken van ecu

jimmyb1978 (0), 15 jaar geleden

ok dank jullie voor alle reacties
zal morgen ff kijken wat ik ermee zal gaan doen
is er geen mogelijkheid om de blokkering er helemaal tussenuit te halen of moet echt door de dealer gebeuren dat deze vrij moeten schakelen met vagcom of zoiets?? ik hoorde door verschillende mensen dat dit een veel terugkerend en voorkomend probleem was met de golf III vanaf 1995

Jan227 (5) PRO, 15 jaar geleden

Hallo, bij een auto welke geen motorregelapparaat heeft maar wel een regelapparaat wegrijblokkering (1.9 D en 1.9 TD) kun je de wegrijblokkering er af halen. Bij auto's met een motorregelapparaat en regelapparaat wegrijblokkering lukt dat bij mijn weten niet. Dus ik denk niet dat je bij deze auto de boel kunt omzeilen.

Groet Jan227

jimmyb1978 (0), 15 jaar geleden

hoi,

HIJ LOOPT WEER
lag dus alleen aan de leesspoel
van de week ff een paar nieuwe sleutels laten bij mijn nieuwe contact en alles is weer als vanouds
thanx voor alle reacties

Groet, jimmy

jan T (5) PRO, 15 jaar geleden

nou rijden dan maar weer.

groetjes jan.

mariani (0), 15 jaar geleden

die had je toch al vervangen of snap ik het niet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.