Volkswagen Golf III GTI 16V ABF: Uitslag v/d chiptuning op afroep

Bouwjaar: 1995

Mocht er belanstelling zijn hoe het is afgelopen met de chiptuning van bovenstaande auto dan hoor ik dat graag en zal ik hierover verslag uit brengen van deze bijzondere evaring.

In afwachting.

Mvg, Jan

jan meulenbeek

Geplaatst door jan meulenbeek (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Arie560 (0), 20 jaar geleden

Ik ben wel benieuwd hoor!!

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden

Arie:Afgelopen donderdag heb ik bovenstaande auto terug gekregen met een nieuwe chip erin,als eerste wil ik jouw mededelen dat het geen weggegooid geld was deze chip te laten monteren.

Toch moet ik er eerst wat anders bij vertellen voordat ik verder kan gaan.Zoals ik al reeds eerder melde kwam deze auto niet op gang in de koude periode onder de 4000 trpm was er te weinig koppel voor deze auto.Ik heb dat vele malen gemeld op deze site maar zonder succes.

Zodoende kwam het idee om deze auto te laten chippen,dus en dat ik dan ook maar gedaan ondanks alle negatieve reacties.De gemonteerde chip is geen standaard voor geprogameerde chip waarvan het geheugen al ik voor geprogrameerd.De gemonteerde chip is een open geheugenchip waarvan de parameters naar wens ingesteld kunnen worden met speciaal software aparatuur.

Terug komen op het resultaat na het chippen,kan ik je nu vertellen dat deze auto op dit moment zeker 20 PK meer vermogen heeft gekregen,het is niet alleen door deze chip gekomen maar er was nog een probleem dat deze chip specialist tevens heeft ondekt, de inlaatnokkenas stond ruim 1 graad verkeerd op de merktekens.Hierdoor was er veel vermogen verloren,dit is ontstaan na een koprevisie.

Het vermogenverlies was direct merkbaar na de revisie.vervolgens is de auto weer naar de DEALER gebracht om de merktekens te controleren.De DEALER constateerde dat alles goed moest staan. en vervolgens leg je je daar bij neer na veel onkosten en ongemak. (ben zeer teleurgesteld over deze eedere uitgevoerde actie)door de DEALER.

EINDRESULTAAT NA CHIPPEN EN NOKKENAS CORRECIE:

-Beter koppel ligt nu in een lager toerengebied.
-vanaf 1800 rpm trekt de auto zeer goed en aan een stuk door (door softwarematig ontsteking vervroegen in gebied 1000-4000 rpm), wat eerder bij 4000 rpm pas begon.
-Geen verlies van vermogen in hogere toerengebieden.
-Geen nukkig rijgedrag of onregelmatige ralentie e.c.t zoals vele malen was voorspelt.
-Geschat vermogen na deze correctie's 160-170 PK
-Ben zeer tevreden na dit gebeuren,klasse werk kan ik elke liefhebber aan bevelen bij deze auto,en dit adres.

Bijzondere ervaring toch!!! tot bericht

Mvgr, Jan

Arie560 (0), 20 jaar geleden

Blij dat te horen, maar ik vraag me wel af of die verbetering nu komt door de chiptuning of door het correct afstellen van de distributie. Waarschijnlijk door beide. Is de wagen bij het chiptunen op de rollenbank geweest of is dat niet nodig?

Mvg,
Arie

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden

Arie,zoals ik al aangaf is het vermogen niet alleen toegenomen door de chip,maar daar heeft natuurlijk de nokkenas corectie zijn deel ook aan bijgedragen. De chip is eerst gemonteerd,en toen was er nog niets bekent van een foutieve afstelling van van de inlaatnokkenas,maar er was al gelijk meer koppel naar het plaatsen van de chip,ik was er toen al tevreden mee, maar de motortuner had gelijk in de gaten dat er nog iets niet klopte.

Na plaatsen v/d Chip:

-Door alleen de chip is er ong. 12 pk bijgekomen.
-Het koppel is veel egaler over hele toerengebied, pakt veel beter op en trekt beter onderin.
-auto loopt zuiniger (al ondervonden na 100 km)
-Max. koppel wordt nu eerder bereikt, hierdoor acceleer je veel beter bij laag toertal.

Na nokkenas cor: stond(1 graad te laat)

-Na deze corectie meer vermogen ong 8 pk.
-Meer koppel over een breed toerengebied.

Auto is niet op rollerbank geweest, wel aan de pc geweest voor afstellen parachipgeheugen in bepaalt toerengebied e.c.t. Rollenbank is niet nodig dat hoef ik niet te weten vermogen genoeg en dat is wel te voelen ben nu 100% tevreden!

Mvg, en tot reactie Arie!!

Jan

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden

Jammer toch dat er zo weinig belangstelling was voor deze bijzondere ervaring van chiptuning voor de Golf GTI III 2.0 16 V, mochten er toch nog liefhebbers zijn die in contact willen komen met genoemde chipspecialist laat het dan even horen dan zal ik tevens zijn adres vermelden op afroep.

Mvg, Jan

dupl-u-4497-5dd147f97540f+Toine16v (0), 19 jaar geleden

Heej Jan

heb me pas aangemeld en las het topic van je over je nieuwe chip en heb wel interesse in het adres van je chipspecialist.
rijdt zelf een 93'er GTI 16v (met chip)

Grt
Toine16v

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.