Volkswagen Lupo: uitval motor

Bouwjaar: 1999

Wie kan me helpen? Ik ben ten einde raad, mijn lupo 1.0 uit 99 doet hele rare dingen en zelfs de dealer weet er geen raad mee.
Het probleem is dat mijn auto zomaar uitvalt. Maakt niet uit of ik 130 of 50 rijdt, de auto houdt even in en na een paar honderd meter slaat hij af. Ineens verliest hij vaart en gaat er een zoemer af en gaan olie- en acculampje branden. Wanneer ik dan gelukkig op de vluchtstrook sta kan ik de auto weer starten en kan ik verder. Uitlezen bij de garage levert dan alleen de meldingen op die hij geeft omdat de auto nog wel rolt maar de oliedruk wegvalt. Ondertussen is het elektrische gedeelte van mijn contactslot vervangen, heb ik een nieuwe toerentalsensor en is mijn motorregelapparaat vervangen. En nog sloeg mijn auto eergisteren midden op de snelweg af. Ik hoop dat er iemand is die nog een idee heeft wat het kan zijn.

groetjes Lupo-fan

lupofan

Geplaatst door lupofan (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

bobine/eindtrap defekt

lupofan (0), 18 jaar geleden

Nou het heef even geduurd. De dealer heeft gekeken en er zit geen bobine in mijn Lupo maar iets dat een onstekingstransformator heet. Die is vervangen en ik moet zeggen sindsdien geen problemen meer. Dus heel erg bedankt voor je reactie. Ik was al wanhopig aan het worden en vreesde voor afscheid van mijn geliefde Lupo. BEDANKT!

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

zo staat het op de factuur maar is het zelfde

lupofan (0), 18 jaar geleden

oh ik snap het. Ze hadden er geen oplossing voor en hadden zoiets van ja dat kan het zijn heeft met de verbranding te maken. En het lijkt mij sterk dat het toeval is maar sindsdien is ie niet meer afgeslagen. Ik ben ook V-power gaan tanken en hij racet weer als een trein ook al is het maar een 1.0 motortje. Ik ben heel blij met je reactie want je was de enige. Er bestaat ook een forum voor VW rijders en daar was er niemand die een oplossing wist. Dus chapeau voor jou!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.