Volkswagen Kever: ventilateurhuis /dynamo

Bouwjaar: 1975, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4 cyl.luchtgekoeld

Wie heeft enig idee hoe het ventilateurhuis is vastgezet? het zit los en rammelt ,in mijn boek wordt hier niets over geschreven. voor de dyynamo geld hetzelfde,
de beugel ontbreekt helemaal waar zit deze beugel aanvast? moet ik de hele motor uitbouwen? Alvast dank voor iedere reactie! hansvsan

hansvsan

Geplaatst door hansvsan , lid sinds 11 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 jaar geleden

Ligt er aan wat voor type dynamo je hebt , de dynamo ligt op een steun , en daar zit hij met een beugel op vast.
Het ventilatorhuis zit met boutjes vast op de motorblokbeplating , rondom , 2 aan de achterkant zijn lastig te bereiken , motor hoeft er niet voor uit , tenzij de kooimoertjes er uit liggen of er wat anders mis is , beplating/bevestiging gescheurd bv.

hansvsan, 7 jaar geleden

Ferrie bedankt voor het antwoorden. de beugel moet ik maken,is compleet weg.ga er mee aan het werk.

Ruud10657 PRO, 7 jaar geleden

Mocht je die luchtbak er af moeten halen, werkt dat wel het makkelijkste als je de motor er effe uit pakt. Denk bij het verwijderen van de bak wel er aan om de thermostaat aan de onderkant los te maken. Die bedient lucht de kleppen. Je krijgt die bak er anders niet af.
Er zit inderdaad een beugel om de dynamo om hem op de steun vast te zetten. Let ook op de juiste hoeveelheid vulringen bij het spannen van de riem. De reserve ringen liggen onder de moer van de pouley. De rest van de ringen zit dan tussen de twee pouley schijven.

hansvsan, 7 jaar geleden

ruud,probleem, denk ik, opgelost kon er bij zonder motor uithalen bedankt iedereen voor meedenken! hans.
[quote=Ruud10657]Mocht je die luchtbak er af moeten halen, werkt dat wel het makkelijkste als je de motor er effe uit pakt. Denk bij het verwijderen van de bak wel er aan om de thermostaat aan de onderkant los te maken. Die bedient lucht de kleppen. Je krijgt die bak er anders niet af.
Er zit inderdaad een beugel om de dynamo om hem op de steun vast te zetten. Let ook op de juiste hoeveelheid vulringen bij het spannen van de riem. De reserve ringen liggen onder de moer van de pouley. De rest van de ringen zit dan tussen de twee pouley schijven.[/quote]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.